19.9 C
Budapest
2021. szeptember 17., péntek
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

A szórakozóhelyeket bezáratta a kormány, de a kaszinók nyitva maradhatnak

A jelenleg hatályos kormányrendelet értelmében minden szórakozóhelyet bezárattak a járvány ürügyén. Legalábbis korábban ezt hihettünk, van azonban egy kivétel, ami mentesült ezen rendelet alól: a kaszinók, csakúgy, mint tavasszal, ezúttal is nyitva maradhattak.

Az egykor Andy Vajna érdekeltségébe tartozó öt budapesti kaszinó a weboldalán nyugtatja meg a játékosokat, hogy 6 és 19 óra között továbbra is játszhatnak, csak a bárrész nem nyit ki – vette észre a 444.

A kaszinók korábban mentesültek a korlátozások alól, rájuk például az összes szórakozóhely október elején bevezetett, este 11-es zárórája sem vonatkozott. Gulyás Gergely ezt akkor azzal magyarázta, hogy nem minősülnek vendéglátó- és szórakozóhelyeknek.

Érdekes mellékszála a történetnek, hogy a Las Vegas kaszinókat üzemeltető cég tavasszal egy olyan vállalat érdekeltségébe került, aminek Garancsi István fideszes oligarcha és a Habony Árpád bizalmasának tartott Szalay-Bobrovniczky Kristóf egykori londoni nagykövet a tulajdonosai. A Habony-vonalat erősíti, hogy a Las Vegas Zrt. igazgatóságába bekerült a tanácsadóhoz köthető Halkó Gabriella is.

Az új tulajdonosok az átvétel után módosították a cég szabályzatát, hogy minél könnyebben minél több osztalékot lehessen kivenni a kaszinókból. Nem kis összegekről van szó:

2018-ban a Las Vegas Casino Zrt. 9,46 milliárd osztalékot hagyott jóvá év közben, amit az év végi eredmény láttán 2,75 milliárddal megtoldott, így összesen 12,2 milliárd forint osztalékot termelt.

A G7 korábbi számításai szerint, ha a vállalkozás ezzel a sebességgel termeli a pénzt, a kaszinókoncessziók 2024-es lejártáig még 60 milliárd forintot hozhat a tulajdonosainak.

Fotó: MTI

További híreink

Újabb jelöltet mutatott be a Mi Hazánk Bács-Kiskun megyében

Faragó Dániel

Trump és Orbán titka, ami miatt Toroczkai kér valamit tőlük (+videó)

Szabó Norbert

Jakab Péter: bárki lehet miniszterelnök

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen