7.5 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Bűnügy Kiemelt

A tanárverő “fiatalok” helyett a tanárt és a takarítót ítélte el a bíróság

170 ezer forintos büntetést szabott ki a bíróság arra a történelemtanárra, aki a rendszeresen megalázott, megvert, normálisan tanuló gyerekeket szerette volna megvédelni a bűnöző mintát otthonról hozó fiatalokkal szemben.

Az ügy úgy kapott nyilvánosságot, hogy a tanár cigarettázáson kapott egy diákot az iskola udvarán, akivel emiatt összetűzésbe került. A többi deviáns diák ekkor együttesen kezdte el szidalmazni a tanárt, akit a szóváltás után csapatostól lökdösni kezdtek.

A diákok minősíthetetlen hangnemben inzultálták az idős pedagógut és arra bíztatták egymást, hogy üssék meg tanárukat.

Ekkor érkezett meg a takarító, aki a tanár védelmére sietett és a földre vitte az egyik hangadót.

A verekedésből rendőrségi ügy lett, majd a bíróság elé kerültek a szereplők. A takarítót elítélték, munkahelyéről elbocsátották; a “gyerekek” büntetés nélkül megúszták, felmentették őket, de időközben

az idős tanár tanúból vádlott lett, majd őt is elítélte a bíróság, mégpedig tárgyalás nélkül.

Az eset előtt már korábban is számos lakossági, szülői panasz érkezett a Nevelési Központ környékéről, ahol fiatalkorú bandák terrorizálják a gyerekeket, de ez nem érdekelte a bírót.

Most azonban fellebbez, mert ha kifizeti a pénzbüntetést, akkor azonnal el kell hogy bocsájtsák a munkahelyéről – hiszen a törvény szerint nem dolgozhat gyerekekkel az, akit büntetőügyben elítélnek.

“Az, hogy engem elítéltek ezért, azt üzeni a környékbeli csibészeknek, hogy itt bármit meg lehet tenni, ide be lehet jönni, itt szabad dohányozni, inni, mocskolódni. És ha az itt dolgozó ember rájuk szól, akkor agresszívan vissza lehet szólni. Ez nem probléma. Sőt! Majd az az ember kap büntetést, aki erőteljesebben fejezi ki a rend iránti vágyát”

-mondta a 30 éve tanító Dezső bácsi egy pécsi lapnak. Jancsula Dezső megrázó beszámolója a linkre kattintva érhető el.

http://https://vk.com/video207753182_456240016

(k.info-Magyar Jelen)

További híreink

Megfenyegette a családot, majd rájuk gyújtotta a házukat

Irányi Dániel

Megdőlt az országos hidegrekord

Szabó Norbert

Az összes német tartományban bevezetik a maszkviselési kötelezettséget

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen