4.5 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

A tartományi képviselőház “LGBTQ-szabadság zónájává” nyilvánította Berlint

Érdekes egyébként, hogy a testület nem bízta a véletlenre, ugyanis még a választások előtt összehívták az ülést, melyben kimondták, hogy Berlin “szivárványfőváros”, ami “az LGBTQ-szabadság zónája”. 

“A választások előtti utolsó ülésén szivárványfővárossá és az LGBTQ-szabadság zónájává nyilvánította Berlint a tartományi képviselőház, ezzel tiltakozva Lengyelország és Magyarország lépései ellen, különös tekintettel arra, hogy a Berlintől 945 kilométerre fekvő, 12 ezer lakosú Nagykáta 2020-ban határozatot hozott az LGBT-propaganda nagykátai önkormányzati intézményekben való betiltásáról. Amit a vörös-vörös-zöld Berlin nem hagyhatott szó nélkül így, 2021 őszén” – írta meg a vasarnap.hu.

A döntés értelmében mostantól évi minimum 31 napot kint kell lennie az “LGBTQ zászlónak” a tartományi képviselőház előtt. Ezen felül a berlini vezetés kijelentette:

fokozni fogják együttműködését a budapesti és a varsói “hímnemű, nőnemű és nembináris politikai partnereivel, valamint újabb projekteket fog indítani az “LGBTIQ*-személyek” megkülönböztetése ellen”.

Elsőként például az idősgondozás kívánják megreformálni, melynek keretében megvizsgálják, egy “másságát vállaló” idős ember gondozása mennyiben tér el egy normális idősétől, és az ő érdekében szükséges-e külön intézményeket kialakítani az “LGBTQ emberek” számára. A döntés egyébként nem lenne példa nélküli, hiszen

Berlinben létezik kifejezetten leszbikusoknak fenntartott temető.

A queer.de nevezetű portál természetesen elégedetlen a berlini döntéshozókkal, szerintük ugyanis ez a rendelet csak “besöpri a szőnyeg alá a berlini mindennapok homofób valóságát”. Ez részben még igaz is lehet, hiszen a multikulti fellegvárának számító Neuköllnben a múlt héten a Karl-Marx-Straßén egy “fiatal férfiakból” álló csoport támadott egy transzvesztitára. A beszámolók szerint az ilyen támadások elég gyakoriak Berlinben, ám a támadók származásáról mindenki kínosan hallgat, így higgyük el a “függetlenobjektív” sajtónak, hogy a szélsőjobb a hibás.

További híreink

Hat emberrel végzett a Walmart menedzsere, mert “a Sátán azt mondta neki”

Irányi Dániel

Ukrajnából jelentkezik Novák Katalin: személyesen Zelenszkij meghívására érkezett

Irányi Dániel

Hamupipőke visszatér a filmvászonra, bár nem egészen úgy, ahogy emlékeztünk rá

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben