21.6 C
Budapest
2021. június 22., kedd
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

A vendéglátóhelyek teraszainak újranyitását szorgalmazza a Mi Hazánk

Április 19-ig meghosszabbította a jelenleg érvényben lévő lezárásokat a kormány, így most már biztos, hogy a vendéglátóhelyek teraszai sem nyithatnak ki addig – írja közleményében Dúró Dóra.

A vendéglátó és a turisztikai szektor így is a haláltusáját vívja, ezeknek az ágazatoknak a kegyelemdöfést jelenti, hogy továbbra sem fogadhatnak vendéget – fogalmaz a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese.

Vannak olyan becslések, miszerint az éttermeknek 30-40%-a egyáltalán nem fog tudni kinyitni a válság után sem, százezrek fogják tehát végleg elveszíteni megélhetésüket, vállalkozásukat, munkahelyüket.

-hangsúlyozza a politikus.

A Mi Hazánk Mozgalom tiltakozik a védettségi igazolvány kötelezővé tétele ellen is. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy lehetnek olyan rendezvények, vendéglátóhelyek, turisztikai helyszínek, amelyeket csak oltási igazolással lehet látogatni a nyitást követően. Álláspontunk szerint mindez diszkriminatív, ezért elvárjuk, hogy ne legyen Magyarországon kötelező oltási könyv, amivel az emberek szabadságát korlátozzák.

-zárja közleményét Dúró Dóra.

Ön szerint se legyen kötelező a védettségi igazolvány bizonyos szolgáltatások igénybevételéhez? Ha egyetért a Mi Hazánk Mozgalom céljaival, az alábbi linken aláírhatja a tiltakozó petíciójukat. mihazank.hu/lezarasellen

Magyarjelen.hu

További híreink

Pennsylvania: 700 ezer szavazatnyi előnye olvadt el Trumpnak

Irányi Dániel

Szorgos kezű migránsok varrják a maszkokat, törülközőket Zomborban

Varga Lilla

Az összes német tartományban bevezetik a maszkviselési kötelezettséget

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben