13.6 C
Budapest
2021. május 10., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Gazdaság

A vészhelyzet alatt is beindulnak a kilakoltatások

A kormány a vészhelyzet meghosszabbítását megszavazta, de úgy tűnik ez a kilakoltatásokat nem akadályozza meg. Dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási, hitelügyi szakpolitikusa arra hívja fel a figyelmet, hogy a kilakoltatások és a népnyúzó végrehajtói tevékenységek is folytatódhatnak május 4-től.
Veszélyhelyzet lesz, mégis beindulnak a kilakoltatások 
A koronavírus-járvány miatt a kormány a veszélyhelyzetet meghosszabbította, a kilakoltatási moratóriumot viszont nem,
így május 4-től újra beindulhatnak a kilakoltatások, ami azt jelenti, hogy az általános téli moratórium van érvényben. 
A Mi Hazánk Mozgalom többször kérte a kormánytól, hogy hosszabbítsa meg a kilakoltatási moratóriumot a törlesztési moratórium vagy a veszélyhelyzet végéig, azokra a ügyletekre vonatkozóan, amelyek mögött devizahitel szerződés vagy banki hitelszerződés van. Ennek hiányában sok száz család lakhatása, megélhetése forog kockán. A kilakoltatási moratórium végével emberek kerülhetnek utcára. Meggyőződésem, hogy az a rendszer nem tud megoldást nyújtani a devizahitel károsultaknak, amely felelős volt annak létrejöttéért. Az Orbán-kormány jelenlegi politikájával ezt bizonyítja, a balliberális oldal és a mögé beállt pártok pedig évek alatt se tudtak bizonyítani.
Tekintettel arra, hogy a járványhelyzet kiszámíthatatlan, így várható, hogy a népnyúzó végrehajtók és a követelés kérők is nagy lendülettel fognak bele majd a munkába. Kérjük a banki károsultakat, becsődölt vállalkozásokat, hogy kilakoltatás esetén keressék pártunkat!írja Fiszter.

További híreink

Mi Hazánk: Lépnie kell a magyar államnak vagy az egész országból Deák tér lesz!

Szabó Norbert

A fehérvári NATO híradó század katonái rangos elismerésben részesültek

Varga Lilla

Jelentősen drágul a sonka

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben