15 C
Budapest
2021. szeptember 29., szerda
Magyar Jelen
Egyéb kategória Külföld Tudomány

A WHO az oltások beadásának felfüggesztésére szólított fel

Ismételten felszólította a gazdag országokat szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, hogy az év végéig tartózkodjanak a koronavírus elleni emlékeztető oltásoktól, miután a korábbi hasonló felhívásai többnyire süket fülekre találtak -írja az ATV.

A WHO cinikus módon persze nem amiatt aggódik, hogy az oltások hosszútávú mellékhatása nem ismert, hanem az a problémája, hogy a második, harmadik és az esetleges negyedik oltások beadásával

a “gazdag” országok elveszik annak a lehetőségét, hogy a világ összes emberét sikeresen beoltsák.

“Egy hónappal ezelőtt globális moratóriumra szólítottam fel az emlékeztető oltásokkal kapcsolatban, hogy legalább szeptember végéig tekintsék elsődlegesnek a világszerte kockázatnak kitett, az első oltásra váró embereket”

– mondta Tedrosz, aki szerint kevés változás történt azóta a helyzetben.

“Így a mai nap a moratórium kiterjesztését kérem legalább az év végéig, hogy minden ország be tudja oltani a lakossága legalább 40 százalékát”

– mondta, hozzátéve, hogy ígéretek helyett vakcinákat akarnak.

A WHO vezető tisztségviselői sem a vakcinák biológiai mellékhatásairól, sem a pandémia lelki mellékhatásairól nem beszélnek, miként arról sem, hogy a hivatalos statisztikákban azok az elhunytak is szerepelnek, akik nem a vírusban haltak meg, de a szervezetükben megtalálták valamelyik variáns nyomait.

Németországban mégsem a vírusban hal meg a legtöbb “Covid-áldozat”

További híreink

Nagy-Britanniában 35.000 rákos beteg halhat meg a Corona-pánik miatt

Kiss Albert

Ismét megbüntették Székelykeresztúrt a magyar nyelvű újságja miatt

Faragó Dániel

Dr. Téglásy Imre: A szívhang a legszebb zene

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen