12.1 C
Budapest
2022. május 20., péntek
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

A WHO felfüggesztette tevékenységét a jemeni lázadók területein

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felfüggesztette tevékenységét a jemeni húszi lázadók területein működő központjaiban – derült ki egy belső utasításból, amelybe a Reuters hírügynökség betekintést nyert vasárnap.

A Reuters saját forrásaira hivatkozva úgy tudja, a WHO így próbál nyomást gyakorolni az Irán támogatását élvező felkelőkre, hogy biztosítsanak nagyobb átláthatóságot a feltételezett koronavírusos esetekkel összefüggésben. A szaúdi támogatást élvező, nemzetközileg elismert kormány ugyanis azzal vádolja a felkelőket, hogy igyekeznek elkendőzni az általuk uralt fővárosban, Szanaában a járvány kitörését.
A polgárháború sújtotta Jemenben a nemzetközileg elismert kormány eddig 34 fertőzöttet és hét halálesetet jelentetett, míg a húszik mindössze két fertőzöttet és egy halálesetet regisztráltak.

A szombaton este kiadott rendelkezés értelmében további utasításig, a fővárosban, Szanaában, a Vörös-tenger partján fekvő Hodeidában, az északnyugati Szaada tartományban és a központi Ibb tartományban függesszenek fel minden tevékenységet a WHO munkatársai.

Szaúd-Arábia vasárnap bejelentette, hogy június 2-án online humanitárius donorkonferenciát tervez tartani az ENSZ részvételével a polgárháború dúlta szomszédja számára.

A jemeni egészségügyi és oktatási rendszer súlyos károkat szenvedett az országban a Szaúd-Arábia vezette arab szövetség támogatását élvező kormány és a fővárost, Szanaát és más területeket 2014-ben elfoglaló húszi lázadók között öt éve tartó polgárháborúban, amely a lakosságot az éhínség szélére taszította.

MTI

További híreink

Az euróövezet gazdasági teljesítménye 2022-re érheti el a krízis előtti szintet

Dunai Tibor

Megváltozott a harmadik oltás szakmai ajánlása

Faragó Dániel

Trump is hazavinné iparát Kínából

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen