25.5 C
Budapest
2022. augusztus 13., szombat
Magyar Jelen
Hírek

A YouTube is a Facebook nyomdokain?

Módosított némileg a YouTube az irányelvein, miszerint minden olyan videót azonnali hatállyal eltávolítanak, ami sértő lehet az “LMBTQ+ közösségre nézve, sértő nemi megkülönböztetést tartalmaz, avagy rassz alapján intéz támadást”. 

Ez az irányelv egyaránt érint “az ismert, populáris személyek ellen irányuló támadásokat tartalmazó videókat, valamint a magánszemélyekre nézve sértő” anyagokat is. A “leplezett, hallgatólagos személyi fenyegetések” is eltávolításra kerülnek innentől a platformról, azok a tartalomgyártók pedig, akik rendre hasonszőrű támadásokkal élnek, azok nem monetizálhatják majd a videóikat.

Ez mind szép és jó, csak éppenséggel a probléma egyrészt az, hogy a YouTube-ot ismerve megint csak egy algoritmusra fogják bízni ennek felügyeletét, ebből fakadóan pedig megint megannyi tévesen megítélt büntetést szabhat ki a rendszer, ahogyan abba már korábban párszor belebakizott a cég az ilyen jellegű kezdeményezéseknél. Másrésztről nem kell semmiféle “támadás” ahhoz, hogy töröljenek és tiltasnak, az azonnali cenzúrához már most is bőven elég, ha valaki csak enyhén is kritikus véleményt fogalmaz meg ezekben a kérdésekben.

(www.harcunk.info)

További híreink

“Kicsi munkás üsd a vasat”- az MSZP a munka ünnepén rúgja ki dolgozóit

Faragó Dániel

Rothschildok amerikai cégbe mentik át vagyonukat

Kiss Albert

Kína egészségügyi szakértőket küldött Kim Dzsong Unhoz

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben