26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
BelföldHírekKörnyezetvédelem

Agglomeráció – népességrobbanás van, víz nincs

A napokban több Budapest környéki településen (Szentendre, Solymár, Nagykovácsi) komoly problémát jelentett az ott élők ivóvízellátása – írja közleményében Csott Károly.

A vízhiány pontosan megmutatja, hogy mekkora probléma a budapesti agglomeráció népességrobbanása, hiszen a  növekvő lakosságszámmal a vízközműhálózat kapacitása nem tud lépést tartani.

Érd is megtelt – a Mi Hazánk Pest megyei alelnökének elege van a társasházak dzsungeléből

A Mi Hazánk Mozgalom többször felhívta már a figyelmet arra, hogy komoly probléma a Budapest környéki településeken a folyamatos beköltözések, a lakóparkok koordinálatlan építése. A települések infrastruktúrája már most is képtelen kiszolgálni megfelelő színvonalon az itt élőket. A zöldfelületek csökkenése, a lakóparkok építése és az egyre nehezedő közlekedés mind mind komoly problémákat okoznak az itt élők életminőségben. Ki kell mondanunk, hogy ezek a települések megteltek.

Éppen ezért a Mi Hazánk ismét sürgeti a kormányt, hogy vizsgálja felül a hatályban lévő túl liberális építésügyi szabályzatokat, és tegyen meg mindent a vidék Magyarországának gazdasági fejlesztéséért – jegyzi meg Csott Károly, a Mi Hazánk Pest megyei alelnöke.

További híreink

Amerika ismét hadifelszereléssel segíti az ukránokat

Kiss Albert

Jakab Péter miskolci emberét illegális hulladék elhelyezésével gyanúsítják

Szabó Norbert

Leütött és megtaposott egy bírót az orosz válogatott volt csapatkapitánya

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben