5.1 C
Budapest
2022. január 29., szombat
Magyar Jelen
Belföld Hírek Vélemény

Ajándék vakcinának ne nézd a… – Szakács Árpád írása az Erdély.ma portálnak

Figyelemre méltó írás jelent meg Szakács Árpád publicistától az erdely.ma független portálon. A Fekete István Szabadegyetemen is előadó újságíró gondolatait változatlanul közöljük.

Ha minden így folytatódik, akkor a kovidizmus olyan mérföldkő lesz az emberi civilizáció történetében, mint az időszámításunkhoz kötődő, Krisztus születésével jelzett korszakhatár.

Nemcsak egy új vallás kialakulásának vagyunk a tanúi, hanem a szemünk előtt valósul meg az az ideológiák feletti ideológia, ami a „világ proletárjai egyesüljetek!” mintájára hozza pozícióba azt a globális szuperhatalmi struktúrát, aminek árnyékát csak azok nem látják, akik süketen és vakon habzsolják a média álvalóságát. 

Sokan meglepődnek most, hogy kedvesnek, okosnak, értelmesnek hitt barátaik, szomszédaik, szüleik, gyermekeik stb., a legminimálisabb gondolkodásra is képtelenek. A megrázó felismeréssel pedig az oltási frontvonal két oldalán döbbenetes tekintettel néznek egymásra az emberek. De hát azt hittem, hogy te/maga/ön normális! – fordulnak egymás felé az ismerősök. 

Te is fiam, Feri? – nézz meglepetten apa a fiára, aki Orbán Viktor bölcsességével kopogtat be karácsony előtt a családi vacsorára. No, nem azzal, hogy „piros lett a paradicsom, nem sárga”, hanem hogy „legnagyobb ajándék, amit egymásnak adhatunk, ha beoltatjuk magunkat!” 

Ajándék lónak pedig ne nézd a fogát – tartották számon a K. e. (kovidizmus előtt) a népi bölcsességet.

A K. u. után (kovidizmus után) pedig már úgy szól a nagy okosság, hogy ajándék vakcinának ne keresd a szavatosságáta kísérleti klinikai vizsgálatainak dokumentumait, meg a szerződéseit, meg a mellékhatások felsorolását, meg azt, aki vállalja a felelősséget, ha netán elhaláloznál… És úgy általában semmilyen tényt, ami arra vonatkozik, ami a legminimálisabb tájékozódáshoz kell.

Mert ha kérdezel, mert ha informálódsz, akkor nyilvánvalón egy komplett idióta vagy – ez a kovidizmus utáni korszak nagy bölcseleti ajándéka.

Mellesleg Amerikában épp a napokban kötelezte a bíróság a Pfizert arra, hogy sürgősen adja ki a klinikai vizsgálati eredményeit, amit olyan lelkiismeretesen próbáltak titkosítani. Hiszen munkaerőhiány van, Nancy titkárnő szabadságra ment, ezért a 36 milliárd dolláros profitot termelő nagyvállalat emberhiány miatt nem tudta megoldani az adatszolgáltatást, így azt javasolta: a nagyérdemű állampolgárok legyenek szívesek 2096-ig várni az információkra.

Ezt a bírósági döntést, mint lényegtelen hírt – aminek szövevényes ügyei hónapok óta húzódnak –, elfelejtette önökkel közölni a jobboldali és a baloldali média. Azért mert a színpadról most éppen egy Márki-Zay nevű bohóc paródiáját közvetítik. 

És nekik ez sokkal fontosabb, mint az önök élete!

/Szakács Árpád/

További híreink

Amerikában azt sem tudják, mi az az antiszemitizmus

Faragó Dániel

Iráni csapássorozattal fenyegetőzik Trump

Szabó Norbert

Az Operatív Törzs veszélyhelyzet elrendelését javasolja a kormánynak

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen