31.5 C
Budapest
2021. június 23., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

“Aki nem oltatja be magát, fizesse az intenzív kezelésének többmilliós költségét” – véli a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke

A Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke, Daróczy-Gaál Ágnes azt mondja, az egészségügyi dolgozóknak példát kellene mutatniuk, hogy valamennyien beadatják maguknak a koronavírus elleni vakcinát. Aki pedig nem oltat, fizesse az esetleges intenzív kezelésének többmilliós költségét – számol be róla az Infostart.

Az egészségügyi dolgozóknak példát kellene mutatniuk, hogy valamennyien beadatják maguknak a koronavírus elleni vakcinát

– mondta az InfoRádióban a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke, Daróczy-Gaál Ágnes, aki szerint a lakosság számára részletesebb tájékoztatásra lenne szükség annak érdekében, hogy minél többen kérjék az oltóanyagot, mert egy covidos beteg napi intenzívágyas kezelése az egymillió forintot is elérheti.

Akik dolgoztak covidos betegekkel vagy jelenleg is Covid-osztályon dolgoznak, azok 100 százalékban oltáspártiak, tehát ott semmiféle győzködés vagy ellentétes vélemény nem merül fel, a többi dolgozó körében sajnos vannak oltásellenesek vagy olyanok, akik tartanak attól, hogy csak egyféle, új technológiájú vakcina van. Sokan lehetnek, akik azt mondják, a régebb óta alkalmazott technológiával gyártott vakcinákban bíznak

– magyarázta Daróczy-Gaál Ágnes utalva arra, hogy az mRNS-technológiát most alkalmazzák először embereken, de nagyon ígéretes.

Meggyőződése, hogy azok is be fogják oltani magukat, akik most még bizonytalanok.

Szerinte

nem csak a “pszichológiai” példamutatás miatt fontos az egészségügyi dolgozók átoltása, de fontos fertőzőforrások is lehetnek ők még ha nem is koronavírusos betegekkel dolgoznak, igenis be kell magukat oltani!

Ez az érvelés mondjuk azért is érdekes, mert a korábbi tisztifőorvos, Falus Ferenc pont arról beszélt, hogy aki beoltja magát, ugyan úgy képes fertőzni, csupán tünetet nem produkál.

“Érdekeltté kell tenni az állampolgárokat abban, hogy beoltassák magukat, megértetni velük, hogy milyen költsége van a kezelésüknek, ha megbetegszenek” – véli, hozzátéve:

Ha valaki nem oltatja be magát, vegye számításba azt, hogy egy 2-3 hetes intenzív osztályos kezelést a saját zsebéből kell megfinanszíroznia, ami akár 14-21 millió forintra is rúghat. Ennek az információnak a fényében már nem biztos, hogy olyan sokan tiltakoznának az oltás ellen.

Arra a felvetésre, hogy e logika alapján az extrém sportolók egyes kezeléseit sem fedezheti a társadalombiztosítás, azt mondta, a magyar jogrendben van arra példa, hogy a fokozott kockázatvállalással járó magatartás lehetséges következményeit a jogalkotó kivette a tb által finanszírozandó körből. Mint mondta:

Ha egy siklóernyős a siklóernyőzés következtében balesetet szenved, az ellátását akkor is magának kell állnia, ha fizet tb-t.

Fotó: Atv

További híreink

Folytatódnak az összecsapások az örmény-azeri határon

Szabó Norbert

Putyin nem zárta ki katonaorvosok bevetését

Dunai Tibor

A hétvégén is borúsabb idő várható

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben