22.7 C
Budapest
2022. augusztus 14., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldGazdaságHírekKiemelt

Alkotmánybírósághoz fordul a Mi Hazánk a katatörvény miatt

A Mi Hazánk országgyűlési képviselőcsoportja nem támogatta a katás adózókra vonatkozó törvény módosítását, ezért amennyiben azt Novák Katalin köztársasági elnök aláírja, az Alkotmánybírósághoz fordulunk.

A szeptember elsejétől életbe lépő törvénymódosítással a Fidesz több mint 400 ezer katás vállalkozó, így több százezer magyar család napi megélhetését sodorta veszélybe, miközben számos olyan globális nagyvállalatot nem sújt különadóval, amelyek az elmúlt évek kríziseinek a haszonélvezői voltak, ahogy a kaszinókat és a saját oligarcháit sem adóztatja meg.

Meggyőződésünk, hogy a korábbiakhoz képest jóval kevesebb bevétel fog származni ebből az adónemből, így a költségvetés helyzete nem javulni fog, hanem romlani. Úgy látszik, hogy a hazug propagandával ellentétben mégis a magyar emberekkel, jelen esetben a katás vállalkozókkal fizettetik meg a háború és választási kampány árát – írja közleményében dr. Apáti István, az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési bizottságának elnöke, a Mi Hazánk alelnöke.

A Mi Hazánk a tegnapi nap folyamán a parlamenti vitanapon is jelezte, hogy elfogadhatatlannak tartja a kata egyik napról a másikra történő kivéreztetését. A párt képviselői részt vettek a tüntetésen, de közösködni nem kívántak a balliberális pártokkal.

Nem a Mi Hazánk az egyetlen, aki nem kér a Momentumból

A Momentumra a népszerű vendéglátós is kiakadt:

Tibi atya a Momentumnak: “Takarodjatok a tüntetésünktől, koszos, élősködő banda!”

Tibi atya azóta újabb frissítéseket tett közzé.

A Momentum a továbbiakban a Kossuth térre szervez tüntetést a katásokért.

A Kossuth tér a mindenkori hatalom számára azért fontos, mert lehet ott úgy tüntetni, hogy közben nem zavar senkit. Nem megy ott jelentős villamosvonal, nem közlekedési csomópont, a metrót nem zavarja. Ahogy a Momentum főnöke egyszer mondta: majd megunják, és hazamennek.

A tüntetők jól éreztek rá maguktól, hogy nem egy dísztéren kell kiállni az igazunkért, hanem ott, ahol valóban fáj: a legforgalmasabb hidakon. A Momentum abból akar politikai tőkét kovácsolni, hogy domesztikálja a tüntetést. Ez nekik nekik egyrészt azért jó, mert a polgár – ahogy a kisvállalkozók – elvégzi a munka nehezét, nekik meg elég odaállni a kész munkához, mintha ők csinálták volna. Másrészt, elhitethetik a polgárral, hogy a kezdeményezéseihez okvetlenül politikus kell.

Harmadrészt, és ez a legfontosabb, így lehet a hatalom számára komfortos tüncikét csinálni, ami megint nem szól semmi másról, mint a tartalmatlan, könnyű munkával elért, pillanatnyi politikai haszon hajhászatáról. A bukott politikust ne tűrjük a tüntetésen! Ha kisvállalkozót akart volna képviselni az elmúlt 12 évben, bármikor megtehette volna. Ez most a polgárok dolga! Dicsértessék! – Írta a fröccspápa, aki az MSZP-t és Kunhalmi Ágnest sem hagyta szárazon.

Kunhalmi Ágnes szerint ez a tüntetés kell, hogy az ellenzéki politikusok kikerüljenek a választások utáni depresszióból.

Szinte látom magam előtt, ahogy Donáth Anna EP-képviselő, Jakab Péter és Tordai Bence egy sötét szobában szoronganak a havi többmillió forintjukkal, a 100%-os lakhatási támogatásukkal, az utazási támogatásaikkal meg az egyéb költségeikkel (merném én leírni az adóbevallásomban úgy, ahogy nekik a vagyonbevallásukban sem kell).

Nem, a polgárok tüntetése nem arra való, hogy bukott politikusok lelkét ápolja. Egyébként kétlem, hogy a semmitmondó Donáth-nyilatkozatok vagy a Jakab bohóc ebből bármilyen politikai haszonra is szert tehet, magának a tüntetésnek viszont sokat árthat egy nyitott ajtó, amin Kunhalmi rossz helyesírással csattan.

Gyurcsány a tömeg demoralizálására vízágyúkat és készenléti rendőröket vezényelt. Orbánnak Kunhalmit, Jakabot meg Donáthot még vezényelni sem kell, a 4. 2/3 összehozása után maguktól is kimennek mások ügyén élősködni.

Takarodjanak ezek a nyomorult bábok vissza a munka nélkül szerzett fizetéseikhez, mi pedig hadd tüntessünk békében, hogy törvényesen dolgozhassunk! – Fogalmazott Tibi atya.

 

 

További híreink

Vona keresztfia szerint “demens” és “elborult”, aki őszintén beszél a Jobbik jelenlegi helyzetéről

Irányi Dániel

Az Egyesült Államokat támadó, álhíreket terjesztő kínai internetes fiókot törölt a WeChat

Dunai Tibor

Eljárás indult az RTL Klub ellen a “szivárványcsaládos” hirdetés miatt

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben