3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldHírek

Alkotmánybírósághoz fordul és tüntetést tart a Mi Hazánk a Covid-oltások miatt

Tüntetést szervez az Alkotmánybíróság elé a Mi Hazánk Mozgalom a Covid-oltások kötelezővé tétele ellen. A dolgozó emberek zsarolása munkahelyük elvételével alkotmányellenes, ezért a tömeges alkotmányjogi panasz benyújtása érdekében közzétettük a párt jogi kabinetjének beadványmintáját az érintettek számára.

Az Alkotmánybíróság így megsemmisítheti a Covid-oltásokra kötelező kormányrendeleteket alaptörvény-ellenesség miatt, de nyomásgyakorlásként tüntetést is tartunk. A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely szerint a vakcinák kötelezővé tétele helyett inkább az oltások valódi következményeiről kellene beszélni. Mindenki maga dönthessen a sorsáról, korrekt tájékoztatás után! A kormányzat immár titkosítja az oltások hatásfokát, nem tesznek közzé hivatalos statisztikát, de Gulyás Gergely egy októberi kormányinfón egy kérdésre egyszer elárulta, hogy a kórházban ápoltak 45 százaléka oltott – miközben teleplakátolták az országot azzal, hogy az oltás működik. Aki a vírus kockázatától jobban fél, az magát beoltathatja, de bármilyen erőltetés vagy diszkrimináció elfogadhatatlan a Mi Hazánk szerint. Több ezer egészségügyi dolgozót üldöztek el az oltás kötelezővé tételével, most pedig az egész gazdaságot terhelnék egy ilyen intézkedéssel, a pedagógusok elbocsátását ráadásul tanév közben erőszakolva ki.

Orbán Viktor áprilisban még azzal utasította el az oltás kötelezővé tételét, hogy „nem diktatúrában élünk”, szabadságra van szükségünk, „Magyarországon a kötelező oltás a vírus ügyében felnőttek esetében nem járható.” Még szeptemberben is úgy nyilatkozott a kormányfő, hogy „nem tudunk kötelező oltást elrendelni általánosan mindenkire nézve Magyarországon, ezt a magyar ember gyomra nem veszi be”. Most a magyar emberek megmutathatják, hogy ezt már tényleg nem tűrjük.

A Covid-oltások kötelezővé tétele elleni tüntetésünk november 20-án (szombat) 15 órától lesz az Alkotmánybíróság székháza előtt

(Budapest I. ker., Donáti utca 35., a Batthyány tértől 5 perc gyalog).

Felszólal a Mi Hazánk kormányfőjelöltje, Dúró Dóra országgyűlési képviselő, Szakács Árpád, az első Lovas István-sajtódíjas újságíró-publicista (akit „a legjobb és legbátrabb jobboldali újságíró” titulussal illetett maga Lovas István), dr. Pócs Alfréd ortopéd sebész (aki a Magyar Orvosi Kamara Heves megyei elnöke volt 2010-től idén júliusig, amikor kritikus megnyilatkozásai miatt felfüggesztették kamarai tagságát), és Árendás Mónika egészségügyi szakdolgozó is szót kap tüntetésünkön.

Nem tűrjük a zsarolást!

-írja közleményében Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke.

További híreink

Rendszerellenes demonstrációvá alakult a lezárások miatt kirobbant tüntetéssorozat Kínában

Irányi Dániel

Pozitívuma is van az elszabadult rezsiáraknak – a Jobbik bezárja irodáját

Faragó Dániel

Mi Hazánk: szintet lép a kormány a dolgozók kizsákmányolása terén

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben