11.7 C
Budapest
2021. április 11., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld

Áll a bál Kazincbarcikán: kiszélesítenék életterüket a multik – nyílt levél a polgármesternek

Dr. Fiszter Zsuzsa a Mi Hazánk Kazincbarcikai vezetője nyílt levelet intézett a város vezetőinek, hangot adva a lakosság tiltakozásának egy tervezett beruházás kapcsán. Úgy tudjuk a következő időszakban az aláírásgyűjtés mellett számos tiltakozó akcióra fog sor kerülni az ügy miatt.
Nem adjuk a Móricz Zsigmond teret! 
Nyílt levél Kazincbarcika polgármesterének és képviselő-testületének!
Tudomásomra jutott az a felháborító tény, hogy a Móricz Zsigmond térre vonatkozó településrendezési terv alapján egy multinacionális gyorsétterem lánc települ be az említett térre, amely a jelenlegi ingatlan nyilvántartás szerint is Kazincbarcika Város Önkormányzatának tulajdonában áll. Emberileg és politikailag is bebizonyították, hogy alattomosan kihasználták a koronavírus-járvány miatt kialakult zavarokat és az önkormányzatiságot háttérbe szorítva, 2020. október 29-én döntöttek a terület módosításáról és zárt ülésen versenytárgyalás kiírásáról döntöttek, mindezt a lakók megkérdezése nélkül!
Önök kampányolnak, hogy egyre több a zöld terület kell a városban, ennek ellenére pont Önök veszik el a barcikai lakosoktól a még meglévő kevés zöldterületet, valamint a gyermekek játszóterét és a lakók közösségi terét. A várhatóan megnövekedett gépjárműforgalommal, az ezzel okozott zajjal és egészségkárosító anyag kibocsátással is szembesülniük kellene a lakóknak a megépítést követően. Ezeknek a tényeknek a figyelembe vételével ez nem pusztán felháborító, hanem egyenesen arcpirító döntéshozatal! Nem elég, hogy a lakók véleményét ki sem kérik, ezzel a döntésükkel a helyi kisvállalkozásokat is megnyirbálják. Úgy tűnik egy multinacionális gyorsétteremlánc behozatala a városközpontba fontosabb a helyi kisvállalkozók támogatásánál.
Az egész eljárást úgy folytatták le, hogy az ott lakókat és a környéken élőket nem kérdezték meg. Tisztelt döntéshozók, nem csak a választás előtt kell az emberekhez kopogtatni! Önöket azért választották meg, hogy képviseljék az itt élők akaratát. Ebben Önök újból megbuktak! Véleményem szerint, az lenne a megoldás, ha minél hamarabb egyeztetést folytatnának az ott lakó emberekkel, illetve másik területet jelölnének ki a beruházás megvalósítására.
Dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom kazincbarcikai alapszervezetének elnöke
(kiemelt fotó:pixabay.png)

További híreink

Gyártják már a rabok a védőmaszkokat

Szabó Norbert

Veszprémnek sem kell már a Jobbik

Gabay Dorka

Napi összesítő: 3313 fertőzött, 4 elhunyt krónikus beteg

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben