18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Egyéb kategória Hírek

Állatmenhelyen jótékonykodott a Mi Hazánk Veszprém megyei képviselőjelöltje

Az elmúlt időszakban jóval kevesebb érdeklődés és támogatás kísérte az állatvédelmi szervezetek munkáját. 

Takács Máté, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjelöltje (Veszprém megye 4-es választókerület) már régóta foglalkozik állatvédelemmel, az ehhez kapcsolódó szervezetekkel rendszeresen megtalálja a közös munka lehetőségét.

A Mi Hazánk képviselőjelöltje kutya és macskaeledelt vitt a menhelyre.

A Második Esély Állatmentő Csoport (Sanogenesis Alapítvány) vezetője, Murainé Ibolya már 18 éve dolgozik az állatokért. A menhely jelenleg 21 kutya és 27 macska ellátását biztosítja. Nyugdíjasként a hét minden napján mondhatni látástól vakulásig (sokszor még azon túl is) dolgozik az állatokért és elmondása szerint rengeteg szeretetet kap az állatoktól, ami élteti a kihívásokkal teli munkában. Az elmúlt években sokat fejlődött a lakosság hozzáállása és rengeteg segítséget kap, még külföldről is. A menhelyet folyamatosan fejleszti, hogy a legjobb körülményeket biztosítsa az állatok számára. Egyik fontos terve, hogy 2.5 millió forint évi adófelajánlás esetén felvesz egy állandó alkalmazottat.

A Mi Hazánk képviselőjelöltje a menhelyen történt látogatása során tájékozódott arról, hogy nagyon kevés állami és önkormányzati segítséget kap a telep, éppen ezért Takács Máté választási programjában szerepel ennek a hiányosságnak a felszámolása elegendő támogatás és rendszeres felügyelet biztosításával.

További híreink

Hadat üzent a TASZ a magyar önvédelemnek

Faragó Dániel

Milyen óvintézkedéseket tesz a kormány a koronavírus megelőzéséért?

Dunai Tibor

Mire figyeljünk, ha kutyával utazunk?

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen