29.7 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Állítólag azért verték meg őket “cigikérés után”, mert “melegek”

Valóban két “meleg” fiatalember volt az, akit megtámadtak nem sokkal azután, hogy kimentek az utcára egy közeli szórakozóhelyről. Először cigarettát kértek tőlük, utána kötöttek beléjük és estek nekik – írja a Pécs Aktuál. Az egyik áldozat eszméletét vesztette a kapott ütésektől és rúgásoktól.

Meglehetősen szórakoztató helyzetet teremt, mikor a liberálisok két “védett” csoportja nagy ritkán összetalálkozik, és a “szivárványlelkű ifjakat” arcul csapja a vidéki valóság egyre romló közbiztonsága.

Cigarettát kértek tőlük, majd “szóváltás után” félholtra verték áldozatukat – ilyen címekkel naponta jelenhetnének meg vezércikkek, ám a legtöbb esetben derék belpesti újságíróink egy közönyös vállrándítással, vagy egy unott ásítással tovább is görgetnek anélkül, hogy az eset akár egy pár sorost kapna. Az mégsem járja, hogy szegény “rejtett erőforrásokat” rossz színben tüntessék fel olvasóik előtt az általuk elkövetett bűncselekmények ismertetése nyomán. Hová fajulna úgy a világ?

Más a helyzet akkor, ha az ilyen cigikérős, félholtra verős lincselések gyerekcsínyek áldozatai kicsit “mások”. Akkor, ahogy ez esetünkben is történt, jönnek is a szalagcímek: homoszexuális fiatalokat vertek Pécsen – a szexuális orientációjuk miatt?

Persze, érthető a liberális lapok előítélete, hiszen mindennapos kis hazánkban, hogy a “homofób” (jelentsen ez bármit is) kopasz fiatalok balhéik jelentős részét a “Hé tesó, van egy cigid?” felkiáltással kezdik. Ugye, milyen életszerű?

A kormány szemében többet érnek a kisebbségek

A kormány pozitívan diszkriminálja a kisebbségeket, legyenek azok akár szexuális, akár etnikai kisebbségek. Ezt maga Gulyás Gergely ismerte el a Kormányinfón, mikor határozottan kijelentette:

Ha a rendőrségi vizsgálat igazolja, hogy valóban – vélt, vagy valós – homoszexualitásuk miatt verték meg a két férfit, akkor súlyosabb büntetésre számíthatnak, mint “alap” esetben.

Tehát egy magyar fiatal kirablásra és félholtra verése nem ér annyit a törvényalkotók szemében, mint az “elnyomott”, “kirekesztett”, “rendszer által üldözött” kisebbségek bántalmazása.

Gulyás emlékeztetett mindenkit:

az Orbán-kormány által elfogadott Büntető Törvénykönyvben minősített, privilegizált eset az, ha valamilyen kisebbség sérelmére követ el valaki bűncselekményt azért, mert az illető egy kisebbséghez tartozik (vagyis ez az oka a bűncselekménynek. Pl. megveri, mert homoszexuális).

Büszkén hozzátette: az Orbán-kormány az Alkotmányban is rögzítette, hogy a kisebbségekhez való tartozás miatti sérelem esetén polgári jogi igényt – vagyis kártérítést – is érvényesíthessen az áldozat (sértett), erre korábban nem volt lehetőség.

Ez azért is jelentős beismerés a “nemzeti” kormány részéről, mert így – a jogszabályban foglaltak alapján – a Fidesz is elfogadta azt a liberális alapelvet, mely szerint fajgyűlölő csak a többségi társadalom lehet. Természetesen ez a jogszabály a fordítottjára nem vonatkozik. Bár, ahol a licselést is megússzak egyszerű garázdasággal, ott mit is várunk?

További híreink

Drasztikusan megnőtt a rendbontások száma a vonatokon

Faragó Dániel

Miskolci mindennapok: családi veszekedés, megkéselt feleség

Irányi Dániel

Szintet lépett a Facebook: valódi indoklás nélkül törölték a Mi Hazánk oldalát

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen