18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Amerika ismét hadifelszereléssel segíti az ukránokat

Az Egyesült Államok 125 millió dollár értékű fegyvert és katonai felszerelés tartalmazó szállítmányt készít elő Ukrajnának – értesült a CNN amerikai hírcsatorna.

A katonai segítség első szállítmányában tüzérségi felderítő radarok és Mark VI járőrhajók és egyéb katonai felszerelések várhatók – jelentette a hírcsatorna saját forrásaira hivatkozva. A CNN kiemeli, hogy ezek az információk egyelőre nem hivatalosak.

Állítólag még csak a kongresszusi szakbizottság előtt van a tervezet, a kongresszus később dönt majd róla.

Kongresszusi és Fehér házi források szerint annak a 250 millió dolláros katonai segélynek az első szállítmányáról van szó, amelyet korábban már beharangoztak. Az Amerikai Védelmi Minisztérium nem kívánta kommentálta a hírcsatorna értesüléseit.

Forrás: Korrespondent/KárpátHír, Fotó: illusztráció/Internet

További híreink

Hírszerzési szivárgás: Kína szándékosan bizonyítékokat semmisített meg a koronavírus-járvány kitöréséről

Szabó Norbert

Több mint tízezer egészségügyi dolgozó kapta el a vírust Afrikában

Dunai Tibor

Nemzeti sorskérdés: népesedés és a demográfia

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen