17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Annyira nincs tanárhiány a kötelező oltások miatt, hogy januártól emelhetik az óraadók heti óraszámát

Kedden megjelent az a kormányrendelet, amely részletesen szabályozza, hogy mi történik azokkal a pedagógusokkal, akik december 30-áig nem veszik fel a számukra kötelezően elrendelt oltást. A jogszabály alapján január 3-ától fizetés nélküli szabadságra küldik őket – ez persze csak azokra az intézményekre vonatkozik, ahol kötelezően elrendelték az oltást, magyarán az állami közoktatásra – írta meg a 24.hu.

A rendelet kimondja továbbá, hogy az emberi erőforrások minisztere – az Operatív törzs javaslatának figyelembevételével – mentesítheti a foglalkoztatottat a fizetés nélküli szabadság alól.

A miniszteri határozat a “tanév biztonságos megszervezése érdekében” lehetővé teszi, hogy

az óraadók és a mesterpedagógusok heti óraszáma 20 órára emelhető, a 2022-es esztendőben ugyanakkor óraadóként csak oltott vagy az oltás alól mentesítő orvosi szakvéleménnyel rendelkező személlyel létesíthető új jogviszony.

Vagyis azon oltott tanárok, akik nem álltak ki oltatlan kollégáik mellett, most helyettük is dolgozhatnak. Ez bizonyára nem rak majd plusz terheket az amúgy is túlterhelt tanárokra, és aligha romlik emiatt az oktatás minősége…

Az Emmi közleményében leszögezi:

a kormány továbbra is az oltás alapú védekezést tartja a leghasznosabbnak, nem vagyunk abban a helyzetben, hogy megengedhessük, hogy oltatlan pedagógusok tömegei tanítsanak az iskolákban.

A pedagógusok oltása azért fontos, mert sok emberrel találkoznak, gyerekekkel, szülőkkel, nagyszülőkkel. Az oltásuk a saját egészségük és mások védelme miatt is fontos. Köszönjük azoknak a pedagógusoknak, iskolai dolgozóknak, akik éltek az oltás lehetőségével, ezzel is hozzájárultak, hogy az új tanév is személyes, jelenléti oktatással folytatódhasson – írták.

A kormány oltásterrorizmusának köszönhetően nagyságrendileg 5-10 ezer pedagógus veszíti el munkahelyét, köztük olyanok is, akik 20-30 éve kiváló munkát végeznek, most azonban országunk vezetése úgy döntött, rájuk nincs szükség. No, nem szakmai problémák vannak velük, egyszerűen nem kívánnak élni egy “nem kötelező” vakcinával.

Az oktatási államtitkár szerint a távozó tanárok nem fognak hiányozni, ugyanis nélkülük is működőképes marad a közoktatás.

Maruzsa Zoltán a Népszavának nem tudott pontos adatot mondani, hogyan alakul a pedagógusok átoltottsága, de szerinte decemberben naponta 300-400 tanár vette fel az oltást, de növekszik azon pedagógusok száma is, akik orvosi igazolással rendelkeznek arról, hogy egészségügyi okból nem javasolt nekik a védőoltás.

További híreink

“Britannia még nem tökéletes multikulturális társadalom, de már közel a győzelem”

Irányi Dániel

Az Orvosi Kamara üdvözli a koronavírus elleni oltás kötelezővé tételét

Irányi Dániel

Orbán az LMBTQ-lobbiról: toleránsak és türelmesek vagyunk, de van egy vörös vonal

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen