9.4 C
Budapest
2022. május 19., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Április 30-ig kaptak haladékot az oltatlan rendvédelmisek

A Belügyminisztérium meghosszabbította a rendvédelmi ágazat nem ügyfelekkel dolgozók állományában a kötelező oltás felvételének időpontját- így a katasztrófavédelem, a rendőrség és a büntetés-végrehajtási területeken a nem ügyfelekkel dolgozó munkatársai április 30-ig kapnak haladékot a kötelező oltás felvételére.

A szervezetnek egyébként továbbra sincsenek adatai a beoltatlan rendőrök számáról. A Belügyminisztérium novemberben annyit közölt, miszerint 69-31 százalék az átoltottság az oltottak javára, de ez a minisztérium dolgozóira vonatkozó statisztika volt.

A Portfolio.hu-nak dr. Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke azt mondta: a nagyjából 36 ezer hivatásos rendvédelmi alkalmazott közül

legalább 10 ezer nem rendelkezik oltással,

míg a 15 ezer rendvédelmi igazgatási jogviszonyban dolgozó – és a Munka törvénykönyve szabályai alapján foglalkoztatott – munkavállalóból legalább kétezren lehetnek ilyenek.

Az elnök szerint a nem kevés oltatlan dolgozótól való megválás nyomós ok lehetett arra, hogy kitolják a rendvédelmisek kötelező oltása felvételének határidejét, már csak a közelgő választások okán is – írja az ATV. 

Szokásos pénteki rádióinterjújában Orbán Viktor arról beszélt, hogy a rendvédelmisek munkája is nagyon fontos és a kormány megbecsüli őket. Azt nem lehet tudni, hogy a miniszterelnök ezalatt azt értette-e, hogy az oltatlan dolgozókat csak pár hónappal később rúgják ki a “normálisnál”, illetve az sem világos, hogy ebből levonható-e olyan következtetés, hogy a kormány lassan de biztosan- engedve a társadalmi nyomásnak felhagy az oltatlanok zsarolásával és beismeri hibáját.

Az új határidőt mindenesetre a választások utánra tűzték.

További híreink

Éjjel, idős nénitől rabolt, de az életét meghagyta

Kiss Albert

Próbálják tisztára mosni a Hitlert magasztaló DK-s polgármestert

Dunai Tibor

Új-Zéland feloldja a koronavírus miatt életbe léptetett korlátozásokat

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen