4.1 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldGazdaságHírek

Árnyékszékre nincs szüksége az árnyékkormánynak?

Gyurcsányék az őszödi beszéd kiszivárgásának 16. évfordulójára időzítették árnyékkormányuk kikiáltását. Ezzel kizárták a játszótérről a többi balliberális ellenzéki pártot, akik nem is túl boldogok emiatt. A teljesség igénye nélkül átvesszük, a hazaárulás közeli árnyékkormány-alakításban kik is vesznek részt.

Dobrev Klára – árnyék-miniszterelnök

Amellett, hogy Apró Antal kommunista politikus unokája, a valódi bűne, hogy nem titkolt szándéka létrehozni az Európai Egyesült Államokat. Egy az Amerikai Egyesült Államokhoz hasonló tömböt, ahol nincs nemzeti identitás, különböző kultúrák, hagyományok, csupán egy liberális massza, amelynek tagjai nem kötődnek a gyökereikhez.

 

Dobrev Klára – fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

 Vadai Ágnes – árnyék-honvédelmi miniszter

Vadai Ágnesnek sok kijelentése van, amelyek nyomot hagytak a jóérzésű magyar emberben. Sorolhatunk ide árnyékos, füstös dohányzóban elhangzott mondatokat, melynek tartalma szerint,

 

ha rajta múlott volna egyetlen egy 2006-os tüntető sem úszta volna meg szabadlábon az őszi eseményeket.

 

Az internacionalista bolsevizmus szellemét Vadai jó adag magyargyűlölettel spékelte meg, amikor magyargyűlöletre használta fel azt a tényt, hogy Marosszentgyörgyön a magyar adófizetők támogatásával, 264 millió forintból egy jégpályát avattak fel – a képviselőasszony szerint ez fölösleges pénzszórás. Természetesen a 100 milliárd adóforintot felemésztő migrációval kapcsolatos költségek már nem szúrták a szemét.

Vadai Ágnes 

Talán vannak még, akik emlékeznek rá, hogy Vadai országra szóló nagy hisztit rendezett akkor, amikor a határon túl élő magyarok állampolgársághoz jutottak. A politikus ezt akkor a parlamentben a Turul káros hatásának tulajdonította és „a szélsőjobboldali, fajvédő” mozgalmak jelképének titulálta a Turulmadarat.

A Demokratikus Koalíció alelnöke annak idején üdvözölte, hogy a Fővárosi Törvényszék első fokon tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a terrorcselekménnyel, testi sértéssel, kényszerítéssel vádolt Budaházy Györgyöt.

Komáromi Zoltán – árnyék-egészségügyi miniszter

Gyurcsány Ferenc egyik leghűségesebb támogatója, Komáromi Zoltán június elsején az ATV-ben kijelentette, hogy „talán még ennél kevesebb kórház is elég lenne.” A csatorna Start című műsorában ugyanis Komáromi Zoltánt arról kérdezték, egyetért-e Újbuda DK-s polgármesterének felvetésével, aki tavaly arról beszélt, hogy Magyarországon tudomása szerint 164 fekvőbeteg-gyógyintézet van, ezt a számot több mint a harmadával csökkenteni kellene.

Komáromi Zoltán az ATV-n

 

Dávid Ferenc – árnyék-gazdasági miniszter

Nyáron az ATV-ben cinikusan azt kérdezte a politikus: „ha lezárjuk a határokat, és mindenhol szögesdrót lesz, akkor nem jön be az infláció? Akkor nem érint az energiaár?” A műsorvezető közbevetésére, hogy a határzár a migránsokat tartóztatja fel, Dávid Ferenc azt mondta: „eddig sem jöttek be”, majd azzal folytatta, hogy nem aktuális az egyébként is már lezárt határokkal foglalkozni.

Dávid Ferenc az ATV-n

 

Bodnár Zoltán – árnyék-pénzügyminiszter

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2015-ben pert is indított Bodnár ellen, mert a korábbi alelnök még a Magyar Liberális Párt politikusaként az intézmény szerint rendszeresen valótlan állításokat tett a jegybank tevékenységéről.

Bodnár Zoltán az ATV-n

 

Varju László – árnyék-energiaügyi miniszter

A gyanú szerint a 2018-as országgyűlési választás előtt meg akarta vesztegetni az egyik jelöltet, hogy az lépjen vissza a javára. Varju László tagadta a vádat, azt mondta, koncepciós eljárás zajlik ellene.

Varju László – MTI/Kovács Attila

A DK tehát díszes társasággal fog árnyékkormányinfókat tartani ezentúl. A politikai tömbök komédiája alatt a Mi Hazánk maradt az egyetlen formáció, amelynek tagjai valóban dolgoznak és nem színi előadásokat tartanak nap mint nap.

További híreink

Minek kell még történnie, hogy kiadják a tűzparancsot az EU külső határain?

Horváth Tamás

Végül minden a helyére kerül: már Újpesten sem állít adventi keresztet a Jobbik

Magyar Jelen

További 13,5 milliárd állami támogatást kap a debreceni BMW gyár

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben