22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Hírek Környezetvédelem Tudomány

Ausztrália lángokban

A tikkasztó hőségnek köszönhetően óriási bozóttüzek pusztítanak Ausztráliában, melyeknek beláthatatlan következményei lehetnek, ezért ismét szükségállapotot hirdettek ki az ország egy részében.

Iszonyatos hőség tombol Ausztráliában, olyannyira, hogy kedden 40,9 fok volt az országos átlaghőmérséklet, amivel megdőlt a korábbi 2013-ban beállított 40,3 fokos melegrekord, de Birdsville városában például 47,7 fokot mértek. Ennek következtében a délkelet-ausztráliai államban jelenleg mintegy száz helyen ég a bozót, és már legalább húsz ház égett le – írja az Independet.

A tűzvészről több sokkoló felvétel is kering a közösségi médián, de talán a legmegrázóbb az a videó, amit a New South Wales 79-es Ingleburn-i állomás tűzoltói készítettek, és töltötte fel.

(Noizz.hu)

További híreink

Megdöbbentő videót tett közzé a Zöld Hazánk

Kemény János

“Támogatjuk a zsinagógák és a zsidó vallási terek felújítását, a holokauszt oktatását a nemzeti alaptanterv részévé tettük”

Irányi Dániel

A Mi Hazánk és a Magyar Önvédelmi Mozgalom a bajba jutottak segítségére siet

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen