21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Bűnügy Kiemelt

Befejelte az autóbusz ablaküvegét (videóval)

Vádat emeltek egy nagykőrösi testvérpár ellen, akik 2019. november 15-én este a kecskeméti autóbusz pályaudvaron összeverekedtek, majd egyikük befejelte egy autóbusz vezető oldali üvegét.

Két nagykőrösi férfi a Noszlopy Gáspár parkban lévő autóbusz pályaudvaron sétált a helyi buszmegálló irányából a helyközi pályaudvar felé. Velük volt egyikük felesége is. Haladásuk során a testvérek szóváltásba keveredtek egymással, amelynek során az idősebb testvér egyszer tenyérrel megütötte az öccse fejét. A fiatalabb vádlott az ütés miatt nem sérült meg.

A pályaudvar felé haladva egy helyi autóbusz vezetője átengedte őket az úttesten. Átkelés után azonban a vádlott váratlanul megfordult, és – minden előzmény nélkül – teljes erejével befejelte az autóbusz vezető oldali üvegét, ami ennek következtében betört.

A testvérpár fiatalabb tagja ezzel a busztársaságnak több mint 360.000 forint kárt okozott. A sértett busztársaság kérte a szándékos rongálással okozott kár megtérítését.

A szabadlábon védekező vádlottakat a járási ügyészség garázdaság vétségével vádolja, de a busz üvegét befejelő vádlottnak ezen kívül rongálás vétsége miatt is felelnie kell. Az ügyész az idősebb vádlottal szemben próbára bocsátás, míg a rongálást is elkövető másik testvérrel szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta. A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Elemi.hu

További híreink

Kutyából nem lesz szalonna – cigányokat használt fel Oszkó Péter egy sikeres magyar cég kisemmizéséhez

Faragó Dániel

Ha Varga-Damm megy feláll a Veszprém megyei Jobbik?

Kiss Albert

“A nyugodt karácsony záloga, ha az emberek beoltatják magukat”

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen