2.6 C
Budapest
2022. december 3., szombat
Magyar Jelen
BűnügyHírek

Autójában támadt egy nőre a szír férfi Budapesten

A terézvárosi rendőrök fél órán belül elfogták a 25 éves német menekültstátusszal rendelkező férfit, aki kirabolt egy nőt az Andrássy úton – írja Police.hu.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2019. december 21-én Budapest VI. kerületében, az Andrássy úton parkolt egy nő az autójával, amikor odament hozzá egy férfi, majd az ajtót kinyitva megrúgta a nőt és beszállt mellé. A férfi a nővel arab nyelven kiabálni kezdett, aki az autóban épp párjával beszélt telefonon. A nő ijedtében kiszállt gépkocsijából, megpróbált elszaladni és segítséget kérni, azonban a férfi utána futott, visszarántotta, majd többször ököllel arcon ütötte. 

A nő segítségére egy járókelő sietett, akire a férfi szintén rátámadt és ököllel megütötte.  A támadó ezt követően kivette a sértett kezéből a telefonját. A dulakodást ekkor egy másik járókelő is észrevette, aki megpróbálta feltartóztatni az elkövetőt, azonban a férfi elmenekült a helyszínről.

A terézvárosi rendőröket közben a nő párja értesítette, aki telefonon keresztül hallotta, hogy a nő bajban van. A rendőrök percek alatt a helyszínre értek és az elkövetőről adott személyleírás alapján 17 órakor a Dózsa György út és az Andrássy út kereszteződésénél elfogták a férfit, akinél megtalálták a nő telefonját is. A rendőrök a 25 éves szír állampolgárságú férfit – aki a nála talált tartózkodási engedély és útlevél alapján német menekültstátusszal rendelkezik – a kerületi rendőrkapitányságra előállították.  

A Rendőrkapitányság nyomozói a 25 éves férfit rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

(Police.hu)

További híreink

Vakcinákról és menekültkérdésről is megállapodtak a G20-ak

Magyar Jelen

Idegesítette a harangszó – ezért gyújthatta fel a templomot Tiszakécskén egy fiatal

Faragó Dániel

Nem eltűnt, hanem gyermekeket terrorizált Dzsesszika

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben