29.7 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Hírek Kultúra

Az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc vértanúira emlékezett a MÖM és a Mi Hazánk Mozgalom Győrben

Borús, esős időben gyűltek össze a hazafiak, de ez sem vetett árnyékot az emlékezés szellemiségére. Az esőcseppek halk szitálása, a szózat közös eléneklése, misztikus energiával töltötte meg a teret. A gyertyák táncoló lángja pedig méltósággal vetett halovány fényt az emlékműre –  kezdi beszámolóját a MÖM hírszolgálata, melyet változatlanul közlünk.

László Attila országos MÖM vezető és Bálint Csaba a győri Mi Hazánk Mozgalom elnöke, képviselőjelöltje szólaltak fel a nemzeti gyásznap alkalmából. 
Beszédükben méltatták a vértanúságot vállaló honvéd tisztek bátorságát és a szabadságharcban elesett hőseinkről is megemlékeztek.
A MÖM vezetője beszédében kiemelete, hogy bajtársi közösségükre egy harcos és küzdelmekkel teli élet vár, amelyet ha bátran végigjárnak, akkor ők is beléphetnek majd a dicső hősök, égi csarnokába.
Az aradi vértanúk bátorsága és honvédő szellemisége örök példaként szolgál a mai és az eljövendő nemzedékek számára is. 
Mi, akik szívünkön viseljük az országunk és nemzet sorsát, minden év október 6-án, egy új életet kapunk, hogy megkettőzött erővel harcoljunk a hazánkat bomlasztó belső ellenségeink, és az egész világot érintő globális elnyomás ellen. 
“Legyőztük a halált, mert bármikor készek voltunk elviselni azt.” 
Dicsőség a Hősöknek!

További híreink

Az MLSZ is belejött- szokatlanul nagy bírságot kapott egy megyei kiscsapat

Faragó Dániel

Pixa is bekérdezte a Mi Hazánk elnökét-itt az új kérdezz-felelek (videó)

Faragó Dániel

HVIM: Kommunista tempó, hogy még mindig nemzetbiztonsági kockázatként kezelnek minket!

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen