2.1 C
Budapest
2021. november 30., kedd
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Az állam kifizeti a gyöngyöspatai romák kártérítését

Bár nem ért vele egyet, teljesíti a kormány a bíróság ítéletét, és kifizeti a szegregáltan oktatott gyöngyöspatai romáknak megítélt 99 millió forintos kártérítést – közölte sajtókérdésre Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

Gulyás elmondta, a Kúria ítélete egyetemlegesen kötelezte az alpereseket: a Klebelsberg Intézményfenntartót és Gyöngyöspata önkormányzatát a kár megtérítésére, ami azt jelenti, hogy a károsultak bármelyiküktől követelhetik a megítélt összeg kifizetését.A Klebelsberg Intézményfenntartó állami szerv, így az állammal szemben is érvényesíthető a követelés – mondta a miniszter.

„És természetesen az állam egy jogerős ítéletben foglalt kötelezettségének eleget fog tenni. Annak ellenére, hogy nem értünk egyet az ítélettel, és mind a pernyertesek, mind a gyöngyöspatai polgárok, valamint az állam egész működése szempontjából is károsnak tartjuk azt”

– tette hozzá.

A kormány az év elején többek közt azzal érvelt a kártérítés ellen, hogy az tönkretenné a kispénzű gyöngyöspatai önkormányzatot. Pedig a gyöngyöspatai romákat képviselő jogvédők végig hangsúlyozták: nem kell ettől tartani, hiszen ha szükség lesz rá, akkor az állami fenntartótól fognak végrehajtást kérni.

 

Forrás:444.hu

További híreink

Ha mindenki így járna el, “munka” nélkül maradnának az unokázók

Szabó Norbert

Viccből terrorcselekménnyel fenyegetőzött egy fiatalkorú

Dunai Tibor

Meghalt egy brit beteg Magyarországon, tízre nőtt az elhunytak száma

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben