3 C
Budapest
2022. november 30., szerda
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Az állam kifizeti a gyöngyöspatai romák kártérítését

Bár nem ért vele egyet, teljesíti a kormány a bíróság ítéletét, és kifizeti a szegregáltan oktatott gyöngyöspatai romáknak megítélt 99 millió forintos kártérítést – közölte sajtókérdésre Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

Gulyás elmondta, a Kúria ítélete egyetemlegesen kötelezte az alpereseket: a Klebelsberg Intézményfenntartót és Gyöngyöspata önkormányzatát a kár megtérítésére, ami azt jelenti, hogy a károsultak bármelyiküktől követelhetik a megítélt összeg kifizetését.A Klebelsberg Intézményfenntartó állami szerv, így az állammal szemben is érvényesíthető a követelés – mondta a miniszter.

„És természetesen az állam egy jogerős ítéletben foglalt kötelezettségének eleget fog tenni. Annak ellenére, hogy nem értünk egyet az ítélettel, és mind a pernyertesek, mind a gyöngyöspatai polgárok, valamint az állam egész működése szempontjából is károsnak tartjuk azt”

– tette hozzá.

A kormány az év elején többek közt azzal érvelt a kártérítés ellen, hogy az tönkretenné a kispénzű gyöngyöspatai önkormányzatot. Pedig a gyöngyöspatai romákat képviselő jogvédők végig hangsúlyozták: nem kell ettől tartani, hiszen ha szükség lesz rá, akkor az állami fenntartótól fognak végrehajtást kérni.

 

Forrás:444.hu

További híreink

Gyorshír: Késsel támadtak Janusz Waluśra

Kemény János

Mi Hazánk: szintet lép a kormány a dolgozók kizsákmányolása terén

Kemény János

Dúró Dóra a HírTV-ben: az EBESZ közgyűlésén éppen egy magyar politikusé volt a legmagyarellenesebb hozzászólás

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben