21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Az egészségügy végnapjai- 40.000 embernél is több várakozik műtétjére

Kilencezerrel nőtt a műtétre várakozók sora a harmadik hullám vége óta, ezzel az országos várólista már 41 ezer főre duzzadt. A legtöbben, mintegy 15 ezer ember szürkehályog műtétre vár. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő a várólistát teljesítményfinanszírozással és az ügyeleti díjak rendezésével próbálná rövidíteni – írja az ATV.

A várólisták növekedését a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint nem csak a kórházi finanszírozások hiánya, hanem a koronavírus alatt elhalasztott műtétek felszaporodása, a pályaelhagyók és a szakdolgozók nem megfelelő kifizetése okozza. Szerinte, amíg a személyi feltételek hiányoznak, a várólisták nem fognak csökkenni.

Ismert, hogy a kormány döntése nyomán kirúgják azokat az egészségügyi szakdolgozókat, orvosokat, akik nem hajlandóak magukat beoltatni a kísérleti vakcinával. A megalázó, végkielégítés nélküli “leszerelést” a legtöbb dolgozó felmondással igyekszik megelőzni és inkább önként mond búcsút a hivatásának.

A kötelező oltás az egészségügyi dolgozók széles tiltakozását váltotta ki, a pártok közül csak a Mi Hazánk volt hajlandó képviselni az oltás miatt megkülönböztetett munkavállalók érdekeit.

A jelek szerint a kormány is hezitál, hiszen elhalasztotta a kötelező oltás határidejét.

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „Mi Hazánk BEJELENTÉS A Mi Hazánk nyomása miatt elhalasztja a kötelező oltást az egészségügyben a kormány. Tegyünk érte, hogy el is törölje!”

 

További híreink

“- Mit szóltok az új lakókhoz? – Nem lesznek a kedvenceink…”

Kemény János

Szlávik szerint az oltás a legjobb felkészülés a negyedik hullámra

Irányi Dániel

Janiczak “Bástya elvtárs” Dávid és az uszoda esete

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen