22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt

„Az este 11 órás zárási korlátozás miatt 30-50 százalékkal csökkent a forgalmunk”

Szeptember 21-én vezették be azt a szabályt, mely szerint este 11 óráig tarthatnak nyitva a szórakozóhelyek, valamint vendéglátóhelyek. A korlátozással kapcsolatban kérdeztük meg Spigut Tamást, aki Szeged belvárosában üzemeltet egy népszerű vendéglátó egységet. A vele készített interjúban kifejtette, hogy milyen tapasztalatai vannak a vendégek száma, valamint a bevétel változásának kapcsán.

– Úgy vélem, hogy elmúlt időszakban a vendégeim hozzáigazodtak az este 11 órás időkorlátozáshoz. A koronavírus-helyzet előtt hajnali 1 és 2 óra között zártunk, utána a többség még diszkóba ment szórakozni. Most azonban fél 11 után többnyire maguktól elhagyják a vendéglátóhelyet. Senkit sem kell figyelmeztetni, a vendégeink felmérték a helyzetet -fogalmazott.

Spigut Tamás kiemelte, hogy a forgalom jelentősen megcsappant a vendéglátó egységekre kirótt korlátozás következtében.

– Sajnálatos módon 30-50 százalékkal csökkent a bevételünk ez idő alatt. Természetesen a törzsvendégeink nem pártoltak el tőlünk, aminek nagyon örülünk.

Hozzátette, hogy több vendéglátós ismerőse is megerősítette a tekintélyes bevételkiesést. Az egyetemisták által közkedvelt kocsma-túra a koronavírus-helyzet miatt szeptemberben elmaradt. Azonban több egyetemi karral is szerződésben állnak az esemény révén. A korábbi évek tapasztalatai alapján elmondta, hogy eddig a tanév első hónapja jelentős bevételi forrásnak számított. Azonban idén jelentős kiesést produkált az egyetemi hallgatók népszerű összejövetelének kimaradása.

A vendéglátós bízik abban, hogy az októberi hónapban kissé mérséklődhet a bevételcsökkenés, amely így 20-30 százaléknál nem lesz jelentősebb.

Arra kérdésünkre, hogy miként változott a hétköznapok, valamint a hétvégék aránya úgy fogalmazott:

– Azt tapasztalatom, hogy pénteken, szombaton kevesebben térnek be hozzánk. Mivel a szórakozni vágyók nem diszkóznak hajnalig hétvégenként, ezáltal inkább beiktatnak egy-egy hétköznapi kikapcsolódást. Hozzáteszem, ezek a napok nem pótolják a hétvégi árbevételek hiányát.

Összességében elmondható, hogy a bevezetésre került, este 11 órás zárási időkorlátozás megviselte a vendéglátóhelyeket. Legyen szó éttermekről, diszkókról, vagy kocsmákról. Mindenki az előírásoknak megfelelően jár el, az üzemeltetők, valamint a vendégek is. Bíznak abban, hogy hamarosan változtatások lépnek életbe, de addig is a szabályok betartásával folytatják tevékenységüket.

magyarjelen.hu

További híreink

Szerdától új a menetrend a budapesti tömegközlekedésben

Joó György

Már a kormánynak is kínos a Kaleta-ügy, szigorítanák a pedofilok büntetésén

Irányi Dániel

Egyre több cég lázad a Facebook ellen

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen