14.1 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Az ígéretek ellenére mégsem lesz klíma a hármas metrón

Karácsonyék elutasították a hármas metró klimatizálását
A következő nyáron is forróság lesz a metrószerelvényeken, a balliberális többségű Fővárosi Közgyűlés ugyanis elutasította a fideszes Ughy Attila javaslatát, amely az M3-as metrók utólagos klimatizálására vonatkozott – derült ki a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) sajtóközleményéből.

A közlemény Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatójának a közösségi oldalára írt bejegyzésére hivatkozik.

Vitézy Dávid a témával kapcsolatosan a következőkre hívta fel a figyelmet:

Nagyon sajnálom, hogy hosszú vita után az M3-as metró orosz vonatainak utólagos klimatizálását – Ughy Attila képviselő javaslatát elutasítva – végül nem emelte be az idei költségvetésbe a Közgyűlés, így a következő nyarak is tűzforró metrószerelvényeken telnek, hisz idén meg sem tud indulni a vonatok klimatizálása fedezet hiányában.

Vitézy szerint ez nagyon nincs rendben, a metrókocsik légkondicionálását meg kell oldani, ahogy az októberi választások előtt még mindenki, Tarlós István és Karácsony Gergely is egyetértett abban, hogy ezt a valóban jelentős hiányosságot pótolni kell ebben az önkormányzati ciklusban.

Karácsony Gergely, amikor még fontosnak tartotta a metrókocsik klimatizálását

A BFK vezetőjének véleménye alapján az utasok érdeke, hogy ez a fejlesztés ne süllyedjen az elfelejtett választási ígéretek és politikai odamondások világába, mivel a vonatok klimatizálását tényleg várják a budapestiek.

Forrás: origo.hu

További híreink

Ma van a Magyar Tudomány Napja

Kemény János

A Fradi-szurkolók leszedték a IX. kerületi városházáról az LMBTQ-zászlót

Szabó Norbert

Csak a Mi Hazánk támogatta a kötelező oltás elleni tüntetést Miskolcon

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben