36.3 C
Budapest
2021. június 23., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Az indiai Asszám államban betiltják a Korán-iskolákat

A medreszék (Korán-iskolák) betiltásáról hoztak törvényt szerdán az északkelet-indiai Asszám államban, amelyet Narendra Modi indiai miniszterelnök hindu nacionalista Bháratíja Dzsanata Pártja (BJP) kormányoz.

A jogszabály indoklása szerint a medreszék silány színvonalú oktatást nyújtanak. Asszámban az új jogszabály értelmében több mint 700 medreszének kell bezárnia áprilisig – közölte Himanta Bisva Sarma asszámi oktatási miniszter a helyi törvényhozásban nyilatkozva.

“Inkább több orvosra, rendőrre, köztisztviselőre és tanárra van szükségünk a muszlim kisebbség soraiból, semmint imámokra a mecsetek számára” – jelentette ki Sarma, aki a BJP egyik felszálló csillagának tartanak. Mint mondta,

a kormánynak rendes iskolákba kell küldenie a medreszékben tanuló diákokat, mert a Korán-iskolákban nyújtott oktatás senkit sem képes felkészíteni “a mai világra és annak világi gondjaira”.

Ellenzéki politikusok bírálták a lépést, mondván, hogy az a kormány muszlimellenes beállítódottságát tükrözi a hindu többségű országban.

“Az elképzelés az, hogy kiirtsák a muszlimokat” – állította Vadzsid Ali Csudhuri, az ellenzéki Kongresszus párt tagja.

(Forrás: MTI – Kép: illusztráció/pixabay.com)

További híreink

Goodbye

Faragó Dániel

Hétfőtől vesztegzár alá kerül Temesvár, négy környező községgel együtt

Varga Lilla

Kiruccant Afrikába, és örökbefogadott 14 árvát

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben