2.1 C
Budapest
2021. november 30., kedd
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Az oltások sem tudják fékezni a negyedik hullámot

Nagyon furcsán alakulnak a koronavírus-esetszámok Magyarországon, és ennek az az egyik oka, hogy hazánk a negyedik járványhullámban is elégtelenre vizsgázik a tesztelések tekintetében. Ennek bizonyítéka, hogy egyre több eset lesz pozitív az elvégzett mintavételekben és már a kritikus szint fölé ért a nemzetközileg is kiemelten figyelt mutató, a pozitivitási ráta. Ez a tény, valamint a ráta emelkedő trendje pedig azt jelzi, hogy egyre kevésbé kontrollált idehaza a járvány.

 A mintavételek pozitivitási rátája hetek óta meredeken emelkedik.

Az adatok azt is mutatják, hogy nem azért van több fertőzött, mert többet tesztelnének a magyar hatóságok, hanem azért, mert a fertőzés már gyorsabban terjed annál, amit a hatóságot követni tudnának.

Magyarországon a kormány a tesztelések helyett inkább az oltási kampányt erőltette. Orbán Viktor korábbi kijelentésében oltásbajnokságot hirdetett, miközben a tesztekért továbbra is fizetni kell az általános hozzájárulás felett.

Az európai központ heti rendszerességgel frissíti az egyes tagállamok tesztelési gyakorlatának hatékonyságát. Magyaroszág a lista utolsói között.

teszteles ECDC terkep

Ebben a helyzetben a korábban fontos járványügyi adatnak kinevezett, napi új fertőzöttek száma már nem lesz irányadó a hazai járványügyi folyamatok valós megítéléséhez.

Másképpen fogalmazva:

sokkal gyorsabban emelkedik a kórházban ápoltak és lélegeztetettek száma Magyarországon az elmúlt időszakban, mint ahogy azt a járványgörbe indokolná egy érdemben átoltott populációban.

Magyarország az oltások beadásában az elsők között van, a fertőzések száma ennek ellenére hetek óta meredeken emelkedik.

További híreink

Még körözik a milliókat kicsaló, “öregező” Horváth Ernőéket (videó)

Kiss Albert

Őrizetbe vett a rendőrség egy rémhírterjesztőt

Dunai Tibor

Szabó Patrik jelenti a nemzeti utat Kalocsán

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben