5.1 C
Budapest
2022. január 29., szombat
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

“Az oltatlanok az adófizetők pénzét pazarolják”

Ha az ember közelmúltban belefutott az Atv Civil a pályán műsorába, akkor igazi balliberális covidrettegőkkel találkozhatott. Jóllehet, a balliberális jelző teljesen felesleges, hiszen a kormányoldal se különb. A koronavírus, a lezárások, az oltások, és az oltatlanok megbélyegzése terén (is) feltűnően nagy az egyetértés a két tömb között. De nézzük, miről is volt szó a műsorban, ami miatt a szereplők kiérdemelt helyet kaptak oldalunkon. 

A beszélgetés első tizenkét és fél perce teljesen felejthető, a lényeg utána következik.

“Ha más embernek az életét veszélyeztetem azzal, hogy egy magatartást nem követek, akkor ezen a ponton lehetséges, hogy engem kiskorúsítani kell, mert hülye vagyok”

– jelenti ki Mérő Vera, állítólagos jogvédő (valójában vérliberális feminista). Derék “jogvédőnk” hozzáteszi:

van logikája annak, ha az ilyen állampolgárokat kiskorúsítja a hatalom.

Fotó: Atv

Kucze Gábor kapcsán annyit érdemes megjegyezni, hogy még a Mi Hazánk Mozgalom nevének kimondásától is irtózik az öreg SZDSZ-es, így inkább csak maszatolt, mikor szóbahozta a kötelező oltások elleni tüntetéseket. Az oltások kapcsán megemlíti, kötelezővé kéne tenni mindenki számára, de egy “durvább” verzió is felmerül, miszerint csak az oltottak mehetnének az utcára. Szabadság, demokrata módra.

A hab a tortán mégis Lantos Gabriella egészségügyi menedzser (jelentsen ez bármit) okfejtése.

“Ha belegondolunk abba, hogy egy covidos beteg kezelése két hét kórház Romániában 10 ezer euróba kerül, ami lassacskán 4 millió forint lesz, és ezeknek a betegeknek körülbelül a 90 százaléka meghal. Ezt a pénzt nem költjük el a stroke-osokra, a koraszülött gyerekek gondozására… Szóval, amikor nem költünk el pénzt olyan dolgokra, amikor az életesélyek sokkal nagyobbak, mint egy covid-osztályon, ahol 10 százalék éli túl. Ezt ki kell mondani, ugyanis a lélegeztetőgép nem megoldás.

Akkor én nehezen tudom azt elfogadni, hogy joguk van az embereknek megbetegedni, és joguk van a te, az ön, és bármelyikünknek az adófizetők pénzét pazarolni. Mert nem lehet őket meggyógyítani.”

A műsorvezető “morálisan aggályosnak” tartja a felvetést, ugyanis ez alapján jöhet majd valaki, aki a drogosoktól és alkoholistáktól vonná meg az orvosi ellátást. Mérő Vera jogvédőnk szerint jogos az egészségügyi menedzser érvelése, ám ő is félti a drogosokat és alkoholistákat, akik a végén még egy lapra kerülnének a “hülye oltatlanokkal”.

Gabriellánk azonban töretlen tűzzel folytatta, szeme csak úgy izzott:

“De itt most arról beszélünk, hogy mennyi joga van az oltatlanoknak, és lehet-e őket hibáztatni. Igen, lehet, mert rájuk költjük el ezt a rengeteg pénzt, ahelyett, hogy azokra költenénk el, akik egyébként együttműködnek, és felveszik az oltást, de közben megbetegszenek, és nem jut nekik nővér, nem jut nekik ellátás, nem jut nekik csípőprotézis, egy csomó minden nem jut nekik. Azért, mert már másfél éve az egészségügy minden erőforrását a covid köti le. Ez vajon emberjogilag nem problémás?”

Ebből a gondolatból az következik, hogy akkor egy oltatlan stroke-ost sem kell ellátni? Azt pedig külön jó tudni, hogy az oltatlanok már a csípőprotézist is elveszik az oltottaktól.

Az pedig külön beszédes, hogy a mindig minden kisebbségért, és mélyigénytelen, bűnözői rétegek “jogaiért” aggódó vérliberális társaságból egyetlen egy se volt, aki vállalhatatlannak nevezte volna az elhangzottakat. Sőt, inkább egyetértettek abban, hogy aki oltatlan, az hülye.

“Már megint leállították a műtéteket, egy csomó beteg nem jut diagnosztikához, ötezer rákos beteget nem sikerült diagnosztizálni tavaly. Ők mind meg fognak halni. Az ő emberi jogaikat tényleg ki védi meg? Mindig a covidosok, meg az oltatlanok emberi jogairól beszélünk, de nem beszélünk azoknak az egyébként beteg embereknek a jogairól, és az ellátáshoz való jogáról, meg a nővéreknek az otthon alvás jogáról, ezekről nem beszélünk. Csak beszélgetünk azon emberek jogairól, akik egyébként ezt a bajt hozzák az egészségügyre. Én ezt nagyon nehezen tudom elfogadni”

– kötötte az ebet a karóhoz Lantos Gabriella.

Arról persze senki sem beszél, hogy mi van azzal az oltatlan emberrel, aki mondjuk 10-20-40 éve töretlenül fizeti a TB-t, ám egyszer sem szorult kórházi kezelésre? Ő is verje az asztalt, hogy az ő pénzén ne lássanak el senkit? Vagy ha mind a kormány, mind a globalista tömb így akar játszani, akkor miért nem utalják vissza minden oltatlannak a befizetett TB-jét? Ha úgysem jogosultak ellátásra, minek fizessék? Vagy a pénzük kell, csak a problémáikkal nem akarnak foglalkozni?

Ha a videó linkje nem működne, ITT elérhető

További híreink

Papírforma- az Alkotmánybíróság szerint nem jogsértő az oltatlanok diszkriminálása

Faragó Dániel

Lakatos Márkkal provokál Nagypénteken a Viasat3

Faragó Dániel

Kamupártos csalók ellen emeltek vádat

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen