12.1 C
Budapest
2022. május 20., péntek
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Az Operatív Törzs veszélyhelyzet elrendelését javasolja a kormánynak

Rendkívüli jogrend, veszélyhelyzet elrendelését javasolja a kormánynak az operatív törzs – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten.

A javaslatot azzal indokolta a közmédiának nyilatkozva, hogy szintet kell lépni a védekezésben.

Gulyás Gergely azt mondta, a kormánynak arról a javaslatról is döntenie kell, hogy az osztrákokkal egyetértésben lezárja-e a határokat az Olaszországból érkezők előtt, a magyar állampolgárok bejöhetnének, de rájuk automatikus karantén várna.

A miniszter közölte, az Operatív Törzs azt is javasolja a kormánynak, hogy a száz főnél nagyobb beltéri rendezvényeket tiltsa meg. A veszélyhelyzet elrendelése lehetővé teszi, hogy például házi karanténokat is el lehessen rendelni, és hogy a védekezéshez szükséges eszközöket biztosítsák – tette hozzá.

Elmondta, a kormány 9 órakor kezdődő ülésén tárgyal az Operatív Törzs koronavírussal kapcsolatos javaslatairól.

Gulyás Gergely hangsúlyozta, mindent megtesznek annak elkerülésére, hogy „csoportosan megjelenjen a betegség Magyarországon”.

Emlékeztetett arra, hogy rendkívüli jogrend országos elrendelésére az elmúlt években nem volt példa, de az árvíz idején több térségben elrendeltek ilyet.

(MTI)

További híreink

Saját gyermekét próbálta vízbe fojtani egy alkolista nő Nagykanizsán

Irányi Dániel

Noha jó sokba került az új Puskás Aréna, “technikai okok miatt” mégsem alkalmas BL-meccsekre

Irányi Dániel

Arcfelismerő rendszert telepítenek kilenc skóciai iskolába

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen