6.1 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Az ORÖ szerint a cigány származásúakat támadják

Egyre jobban erősödik az ellenséges hangulatkeltés az ártatlan roma emberek és a romák többségével szemben – írja közleményében Agócs János, az Országos Roma Önkormányzat elnöke. A szervezet vezetője szerint a Mi Hazánk politikusai a cigányok hátán akarják felküzdeni magukat az Országgyűlésbe.

A Deák téren elkövetett brutális kettős gyilkosság elkövetői felelősségének megemlítése, vagy az áldozatok családja felé történő részvétnyilvánítás helyett „szélsőséges nézeteket valló radikális politikai erők” által „Magyarország minden cigány származású polgára ellen” intézett támadásról beszél az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) az általa kiadott közleményben. Ebben azt hangsúlyozzák, „egyre jobban erősödik az ellenséges hangulatkeltés az ártatlan roma emberek és a romák többségével szemben”. Az ORÖ szerint a gyűlölködés mögött a Mi Hazánk politikusai állnak, akik „valamikor a Jobbik Magyarországért Pártot és Mozgalmat a magyar parlamentbe juttatták”

– Véleményünk szerint Novák Előd és társai, valamint a pártvezér Toroczkai László hisznek abban, hogy a cigányellenességükkel, a cigányok hátán ők is felküzdhetik magukat a parlamenti képviselők közé, ami már eleve megcsúfolása lenne a parlamenti demokráciának, olyan választókat feltételezve, akik a magyar cigányokat gyűlölik. Reméljük, hogy nem így van. Reméljük, hogy a többség érti ezeknek a provokációknak az okát – olvasható a közleményben, amely annyit elismer,

„a romáknak is vannak hibái. (…) Azonban kollektív bűnözőknek beállítani közel egymillió embert, az a bűn. Mint ahogy az is bűn, hogy az egyéni felelősség őszinte kimondása helyett, provokálnak egy egész népcsoportot”.

Az ORÖ székházához csütörtök estére meghirdetett kegyeleti megemlékezésről Agócs János, a szervezet elnöke azt írja, a szervezők ezzel rejtve utalnak arra, hogy az elkövető roma volt, és hogy a cigányok bűnözők, van “cigánybűnözés”. – Persze, ha roma lenne sem lenne jelentősége a származásának – véli Agócs, aki burkoltan védve a Jobbikot, azt írja „tudjuk, kik hirdetnek “dzsihádot” ellenünk; olyan emberek, akiket még a sajátjaik is megtagadtak és kidobtak a Jobbikból”.

A szervezet elnöke arra hívja fel a figyelmet, nem szabad bedőlni a provokációnak, „mert ezzel olajat öntenénk az amúgy is cigányellenes tömegek ellenszenvére, ami újabb- és újabb provokációkhoz vezethet”. – Nem akarunk egy újabb romák sérelmére elkövetett emberölés sorozatot, de nem is félünk senkitől – hangsúlyozza.

A megható közlemény végén Agócs azt írja: valóban egy gyűlölködő Magyarországon szeretnének élni? Vagy egy olyan országban, ahol nem a származása, hanem a tehetsége, a munkája és a társadalomban vállalt szerepe alapján ítélik meg az embert?

Nos, az alábbiakban láthatók azok a videók, melyeken szeretetre és békés együttélésre vágyó cigány származásúak osztják meg gondolataikat a magyarokról.

Így gyakorolt az egyik Deák téri rugdosódó…

EXKLUZÍV – Így készült a Deák téri gyilkos banda egyik tagja, J. Marcell

Közzétette: Elemi.hu – 2020. május 24., vasárnap

 

Elemi.hu

 

További híreink

Egymásra licitálnak az elemzők a Mi Hazánkkal kapcsolatban

Magyar Jelen

Több ezres tüntetés kezdődött a Covid-korlátozások ellen Kínában

Magyar Jelen

Megújítani mindent Krisztusban – Szász Péterrel beszélgettünk

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben