26.1 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Az RMDSZ és a magyar kormány helyett a Mi Hazánk támogatja a székelyek zászlós ellenállását

Egy helyett százat! elnevezéssel indított missziót az Erdélyi Magyar Szövetség miután a román bíróság kötelezte Gyergyóremete önkormányzatát, hogy távolítsa el a székely zászlót az önkormányzat előtti térről. Az akciót nem a “nemzeti” kormány, de még csak nem is az RMDSZ karolta fel. Egyedül a Mi Hazánk Mozgalom állt a kezdeményezés mellé. 

“Ma a székely zászlót kell levenni, holnap majd a magyar feliratokat, utána jöhetnek a helységnévtáblák, a végén pedig a magyar nyelv kitörlése Romániából – mondta a tíz polgármestert és két parlamenti képviselőt adó Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke az Egy helyett százat! elnevezésű zászlós misszió kapcsán. Mezei János interjújából kiderül, sem az RMDSZ, sem a magyar kormány nem támogatta mindeddig a székely kezdeményezést, ellenben nagy segítségnek nevezte, hogy a Mi Hazánk Mozgalom száz székely zászlót adományozott nekik” – írta közleményében Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese.

A politikus hozzátette: Mezei a Jobbik árulása mellett beszélt az erdélyi autonómia esélyéről is, melynek érdekében a románoknak el kellene fogadniuk, hogy mégis van másfél millió magyar Erdélyben, akik úgy lettek románok, hogy a szülőföldjükről nem költöztek el.

 

További híreink

Kitiltották a Mikulást az iskolákból – a Mi Hazánk elviszi a gyerekekhez

Faragó Dániel

Megindult a per: A Facebook nem hajlandó magyarul tárgyalni a magyar bírósággal

Irányi Dániel

Rágalomgyár – a Mi Hazánk elnöke reagál a lejáratási kísérletre

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben