3.9 C
Budapest
2022. november 26., szombat
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Az ügyészség szerint nem vált ki megbotránkozást a szivárványos zászló

– Nemrég kaptuk meg a Budapesti IX. Kerületi Ügyészségtől azon határozatot, amely a szivárványos zászló kihelyezése miatti büntető- és szabálysértési feljelentés elutasításáról rendelkező határozat elleni panaszunkat elbírálta – mondta el Gaudi-Nagy Tamás, nemzeti jogvédő.

Mint ismeretes, Nagy Attila, a Mi Hazánk Mozgalom budapesti elnökeként eljárva a Btk. 334. §-ba ütköző nemzeti jelkép megsértésének vétsége és a Szabs. tv. 170. §-ába ütköző garázdaság szabálysértése miatt tett feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, az alábbi tényállás alapján:

2020. augusztusában, különböző időpontokban a Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal, a VI.
kerület Terézvárosi Polgármesteri Hivatal, a VII. kerület Erzsébetváros Polgármesteri Hivatal, a IX. kerület Ferencváros Polgármesteri Hivatal és a XI. kerület Újbuda Polgármesteri Hivatal, mint
középületek homlokzatára különböző személyek az „egyes speciális szexuális- és nemi irányultságú csoportokat” összefogóan jelképező ún. szivárványzászlót helyeztek ki.

Részletek a feljelentésből

– Nem nagy meglepetésre a határozat elutasította a panaszunkat, alaptalannak nyilvánítva, egyébként nevetséges és primitív indokolással. Ugyanakkor figyelemmel arra, hogy szabálysértési szintű garázdaságra utaló okfejtést tartalmazott feljelentésünk és a panaszt elutasító határozat, ezért ezen körben a kerületi illetékes rendőrkapitányság részére tette át az ügyet az ügyészség. Itt sem várok hatalmas áttörést, ugyanakkor mindenképpen jelzésértékű, hogy sem az ügyészség, sem pedig a rendőrség nem tud, nem képes érvényt szerezni a szivárványos deviáns lobbi nyomulása elleni egyébként jogszabályokra hivatkozó törekvéseinknek – fogalmazott Gaudi.

A határozat ellen további panasznak már helye nincs. Pedig Gaudi szerint éppen az az ügynek a lényege és ezt fejtette ki igen hosszan mind a feljelentés alapjául szolgáló érvelésben, mind pedig a panaszban, hogy a szivárványos zászló kihelyezése nemcsak szubjektíve sérelmes, hanem az Alaptörvény által védett értékekkel megy nyíltan szembe, és éppen ezért az ilyen típusú devianciákat népszerűsítő zászlónak a  magyar nemzeti lobogóval egy szinten történő kihelyezése annak közvetlen közelében mindenképpen alkalmas a nemzeti jelkép meggyalázására, de mint fogalmaz, láthatóan ez a szint már magas volt az ügyészség részére.

Részletek az elutasító határozatból

– Az országgyűlés többsége által megválasztott legfőbb ügyész irányította szervezet sokadszor kap lehetőséget arra,hogy bizonyítsa a többségi magyarság jogai melletti elkötelezettségét a kétes megítélésű ügyekben. Azonban általában (például a kamupártok futni hagyása) nem él ezen lehetőségekkel. Jelen esetben is kiáll a devianciát hirdető balliberális polgármesterek jogai mellett. A többségi magyarság jogai ismét másodlagosak a 9.kerületi ügyész, dr. Tóth-Juhász Zsuzsanna szerint. Kérem, mindenki gondolkozzon el, miért van ez

– ezt pedig már Nagy Attila, a Mi Hazánk budapesti elnöke mondta.

(Fotó: Horváth Péter Gyula/PS)

További híreink

További 13,5 milliárd állami támogatást kap a debreceni BMW gyár

Irányi Dániel

„Nem fogjuk hagyni, hogy a hazánkban cigányterror uralkodjon!” (+VIDEÓ)

Magyar Jelen

Ukrajnába utazik Novák Katalin, hogy Zelenszkijvel tárgyaljon

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben