2.4 C
Budapest
2022. december 3., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírek

Azonnali béremelést követel a Mi Hazánk a BKV dolgozóinak

A mi hazánk első lépésként 15 százalékkal adna többet a Magyar Nemzet tudósítása szerint.

Azonnali, 15 százalékos béremelést követel a Mi Hazánk Mozgalom – jelentette be Fülöp Erik, a párt parlamenti képviselője. Közölte: felszólítják Karácsony Gergely főpolgármestert, és Bolla Tibort, a BKV vezetőjét, hogy azonnal kezdjen bértárgyalásokat a szakszervezettel, fogadják el a 15 százalékos béremelési javaslatot, ami a BKV-nál dolgozók megbecsülésének első lépése lenne.

Fülöp Erik szerint a BKV és a főváros vezetése megfeledkezett a közösségi közlekedésben dolgozókról, de legalábbis a béremelésükről. – Karácsony Gergely megválasztása előtt azt ígérte, ha a fővárosiak őt támogatják, rendezi a közösségi közlekedésben dolgozók anyagi megbecsülését, és jelentős béremelést ígért. Ez nem történt meg – mondta a Mi Hazánk politikusa, aki jelezte, hiába próbált írásban tájékozódni a dolgozókat megillető béremelés tervéről, Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója válaszra sem méltatta. – Miként Karácsony Gergely sem hajlandó semmilyen párbeszédre, noha a BKV működése, a dolgozók bérének rendezése az ő hatásköre – hangsúlyozta Fülöp Erik. Hozzátette, igaza lehet Naszályi Gábornak, aki azt mondta: a BKV olyan, mintha nem is lenne vezetője. – A komplett menedzsment saját helyzetének biztosításával van elfoglalva, miközben az közösségi közlekedés rendszerét a méltatlanul alacsony bérből dolgozók próbálják fenntartani.

(Magyar Nemzet)

További híreink

Pozitívuma is van az elszabadult rezsiáraknak – a Jobbik bezárja irodáját

Faragó Dániel

Mi Hazánk: szintet lép a kormány a dolgozók kizsákmányolása terén

Kemény János

Sport és Politika Konferencián vett részt a Mi Hazánk Mozgalom

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben