29.7 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Szórakozás

Azonnali tiltás jár Youtube-on az amerikai elnökválasztás tisztaságának kétségbevonásáért

Korábban az igazán szerencséseket először figyelmeztette a YouTube, ha olyan tartalmat tettek közzé, ami kitiltást vonhat volna maga után, és csak később jött a tiltás. A szerdai washingtoni eseményeket ürügyként felhasználva viszont változtattak ezen a gyakorlaton.

A Capitoliumnál történt események után a három techóriás, a Facebook, a Twitter, majd a Google (a YouTube-on) is elérhetetlenné tette Donald Trump videóüzenetét, melyben arról beszélt, megérti a tüntetők haragját, hiszen ezt a választást ellopták tőlük, majd arra kérte híveit, menjenek haza.

Miután a Facebook és a Twitter is letiltotta Trumpot, a YouTube sem akart lemaradni a szólásszabadság ellen folytatott háborúban, így új döntést hozott: amennyiben egy felhasználó olyan információkat terjeszt az amerikai elnökválasztással kapcsolatban, amelyet az oldal üzemeltetői hamisnak ítélnek meg, az azonnali tiltásra számíthat. Ez első körben egy hétre szól, addig nem fog tudni videókat feltölteni a platformra.

 

További híreink

Új-Zéland feloldja a koronavírus miatt életbe léptetett korlátozásokat

Irányi Dániel

Megmarad a vékonyfalú zacskó, de nagyon drága lesz

Kiss Albert

Nyakörvet tett fiatalkorú barátnőjére, azzal fojtogatta, majd megverte

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen