33.6 C
Budapest
2022. augusztus 15., hétfő
Magyar Jelen
BelföldHírek

Baloldali morál: halál esetén sincs visszalépés

Versenyelőnyként értelmezi az MSZP azt, hogy egyetlen polgármesterjelöltjük immár ellenfél nélkül indul Mohácson, miután a napokban tragikus hirtelenséggel elhunyt a kormánypárti jelölt, a várost korábban huszonegy évig vezető Szekó József. A kormánypárti jelölt halála után – mivel a törvény értelmében már nem lehet a helyére léptetni senkit – a baloldali párt azt is megtehette volna, hogy visszalépteti Csorbai Ferencet, és akkor később, időközi választáson, valódi versenyben dőlhetett volna el, hogy ki legyen a polgármester. Erre kérte Csorbait a mohácsi ellenzék, a DK, a Jobbik és a Momentum is, de a jelölt még csak nem is reagált a felvetésükre. Hab a tortán, hogy Csorbai Ferenc Puch László volt MSZP-pénztárnok és aranyfokozatú táskás ember veje, ami a helyiek elmondása mellett a Geni.com nevű, genetikai teszteket árusító oldalról is kiderül.

A hvg.hu megkérdezte az MSZP szóvivőjét, Nyakó Istvánt, aki azt mondta, jelöltjük nem lép vissza mivel Csorbai Ferenc hivatalos jelölt, leadta a szükséges ajánlásokat. Ketten érezték magukat alkalmasnak a polgármesterségre, egyikük elhunyt, ettől ő még alkalmasnak érzi magát, meg is kapta a kellő támogatást. Azt, hogy a döntést az MSZP vezetése, vagy Csorbai Ferenc hozta meg, egyelőre nem világos.

Szekó József pénteken, jócskán a jelöltállítás határideje után hunyt el, ezért helyette nem indíthat senkit sem a Fidesz. Szekó Józseffel szemben az MSZP-nek esélye sem lett volna, a néhai városvezető öt éve csaknem hetven százalékkal nyert.

 

(Hvg.hu/Szabadpecs.hu)

További híreink

A Mi Hazánk elutasítja az oltási igazolványt

Kemény János

Csak hajszálon múlt, hogy az úzvölgyi események nem torkolltak véres konfliktusba

Szabó Norbert

Négyszer annyi fekete medvét észleltek a vadőrök miután eltűntek az emberek (videó)

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben