28 C
Budapest
2022. augusztus 15., hétfő
Magyar Jelen
BelföldHírek

Beismerte a kormány, amire a Mi Hazánk két éve figyelmeztetett a Mátrai Erőmű kapcsán

A most bejelentett kormányzati intézkedés – miszerint minél előbb újra kell indítani a Mátrai Erőmű blokkjait – igazolja korábbi aggályainkat, amelyekre mi már 2020. áprilisában rávilágítottunk.

A Mátrai Erőmű állami kézbe kerülése előtt ugyanis kérdésekkel fordultunk Palkovics Lászlóhoz, az erőmű, a bányák, és az erre épülő iparágak több ezer dolgozóját illetve a környező települések jövőjét illetően, de néhány nappal az adásvételi folyamat vége előtt még nem tudott válaszolni a kormány a bánya és a dolgozók jövőjével kapcsolatos kérdéseinkre. Idézzük akkori válaszukat: “olyan döntés, amely az erőmű átalakítási folyamatának lépéseihez és azok időbeli ütemezéseihez kapcsolódik csak a tranzakció zárását követően hozható.” Az adásvétel után azonban rögtön elindították az Európai Uniónak és egyéb nemzetközi parancsoknak megfelelve a bányák és az erőmű leállításának, átalakításának megvalósítását.

A Mi Hazánk álláspontja változatlan, az ország önálló energiaellátását és több ezer család megélhetését nem lehet semmilyen érdeknek alárendelni, ezért is üdvözöljük a kormány jelenlegi döntését, bízva abban, hogy a több évtizedig energiát és megélhetést biztosító Mátrai Erőművet nem használják többé politikai játékszerként –írja közleményében Szajlai János, a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezője, választókerületi elnök.

(nyitókép:MTI)

További híreink

Mi Hazánk – “Gázban a magyar-ukrán kapcsolatok?!”

Faragó Dániel

Csak munkába engedné az embereket a korábbi országos tisztifőorvos

Irányi Dániel

Társelnököket választottak a szocialisták

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben