19.9 C
Budapest
2021. szeptember 17., péntek
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt

Bénulást okozhat a Johnson & Johnson vakcinája

A Johnson & Johnson vakcinája ott is hat, ahol nem kellene. Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA) arra figyelmeztetett, hogy a vakcina még csak ritka esetben, de súlyos idegrendszeri mellékhatást, úgynevezett Guillain-Barré-szindrómát (GBS) okozhat.

A betegség előfordulása ugyan ritka, de háromszor-ötször gyakoribb, mint a normál populációban. Eddig közel 13 millió embert oltottak be a Johnson & Johnson egydózisú vakcinájával, és száz esetben jelezték a GBS előfordulását.

A mellékhatás során az immunrendszer megtámadja az idegeket és bénulást okoz. Az eddigi tapasztalatok szerint 1-2 hónap alatt a tünetek spontán elmúlnak.

További híreink

Így mérgezi az agyunkat a Facebook

Dunai Tibor

Májusig meghosszabbították a karantént Ukrajnában

Varga Lilla

Karácsony Gergely lenácizta Wass Albertet

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen