18 C
Budapest
2022. május 18., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Bepereli a Trump-kormányt a TikTok anyavállalata a videomegosztó amerikai betiltása miatt

Bepereli az amerikai kormányt hétfőn a TikTok videomegosztó kínai anyavállalata, a ByteDance, amiért az Egyesült Államok területén betiltotta a szolgáltatást Donald Trump elnök kormánya – jelentette be vasárnap a TikTok szóvivője.

Az amerikai kormány augusztus 6-án adott ki 45 napon belül érvénybe lépő rendeletet arról, hogy sem természetes, sem jogi személyek nem vehetik igénybe a TikTok szolgáltatásait, majd 14-én arról, hogy a videomegosztónak 14 napon belül fel kell számolnia egyesült államokbeli jelenlétét. Ezt megelőzően a világszerte mintegy 2,2 milliárd felhasználóval rendelkező TikTokot Trump és Mike Pompeo külügyminiszter is nyíltan bírálta amiatt, hogy szerintük a szolgáltatáson keresztül amerikai állampolgárok adatai juthatnak el a kínai kormányhoz. Az augusztus 6-i rendeletben hasonló kifogásokat támasztottak a leginkább Kínában népszerű WeChat üzenetküldő szolgáltatással szemben is, amelyet a Tencent kínai internetes óriás üzemeltet.

Peking e rendelet után azonnal kifejezte tiltakozását az amerikai döntés miatt. Vang Ven-pin kínai külügyi szóvivő “politikai manipulációnak” nevezte azt. Az Egyesült Államok “saját önző érdekeit helyezi a piaci szabályozás és a nemzetközi szabályok fölé” – jelentette ki.

Forrás: MTI

További híreink

Perli az iskolát a meleg fiú családja

Faragó Dániel

Megkezdi a potenciális vírusellenes hatóanyagok tesztelését a magyar akciócsoport

Szabó Norbert

Uniós biztos: Jogharmonizációra van szükség a “szivárvány családok” uniós szintű elismeréshez a tagállamokban

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen