17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Biden külügyminisztere “LGBT-zászlókat” helyeztet ki az amerikai követségekre

LGBT aktivisták örvendezve fogadták Biden zsidó származású külügyminiszterének, Antony Blinkennek a bejelentését, miszerint a külügyminisztérium immáron semmisnek tekinti Trump korábbi utasítását, és visszahelyezik valamennyi követségükre az “LGBT-közösség” zászlaját – írja a Breitbart. 

A korábbi védelmi miniszter, Mark Esper még 2020 júliusában adott közzé egy listát arról, mely zászlókat lehet kitűzni az amerikai követségeken. Ezen listán azonban nem szerepelt a “szivárványos” lobogó. A védelmi miniszter a döntést azzal indokolta, hogy a homoszexuálisok zászlaja “legalább annyira megosztó, mint a konföderációs lobogó”. Az “LGBT-emberek” szerint azonban sérültek a jogaik azzal, hogy zászlajukat nem lehet kitűzni a követségeken.

A rendelkezés ellenére az ún. “Pride hónapban” valamennyi amerikai követségen kitűzésre került a szivárványos posztó, ennek ellenére továbbra is “jogsérelemről” és “homofóbiáról” panaszkodtak az érintettek.

Blinkek kiemelte továbbá, hogy szeretne kinevezni egy “LGBT-emberek emberjogi követét” is. Ezt a pozíciót még Obama hozta létre 2015-ben, ám a Trump-adminisztráció úgy tett, mintha ilyen titulus nem is létezne, így az elmúlt 4 évben senki nem töltötte be ezt a szerepet.

Blinken hozzátette, az “LGBT-emberek” elleni erőszak drasztikusan emelkedett Trump elnöksége idején. Szerinte világszerte egyre több támadásnak vannak kitéve a “homoszexuális közösségek”, ezért Amerikának “kiemelt szerepe” megvédeni az “LGBT-emberek” jogait.

“Biden az első amerikai elnök, aki nyiltan támogatja a ‘transzneműek’ egyenlőségét”

– tette hozzá a lap.

További híreink

Tizenhatévesek verték rommá az olimpiára készülő brazil női fociválogatottat

Irányi Dániel

Szlovénia megbünteti azokat, akik vörös besorolású országba utaznak

Faragó Dániel

Először keletkezett ózonlyuk az északi-sark felett

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen