5.6 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
Sport

BL: Különleges pillanatokat éltünk át – Gulácsi Péter

Az RB Leipzig a vártnál talán simábban, 3–0-ra legyőzte a Tottenhamet a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, így a lipcseieket erősítő Gulácsi Péter személyében tizenhárom év után jutott ismét magyar labdarúgó a sorozat negyeddöntőjébe. A magyar válogatott kapusa a mérkőzés után a vegyes zónában válaszolt a Nemzeti Sport kérdéseire.

– Milyen érzések kavarognak önben?
– Különleges pillanatokat éltünk át, nagyon örülünk, és ha a teljes meccset nézzük, magabiztos győzelmet arattunk. Kettő nullás vezetés után nyeregben voltunk, és bár a második félidőt kicsit enerváltan kezdtük, végül kérdés sem férhetett a győzelmünkhöz.

– Előzetesen mennyire tartottak a Tottenhamtől?
– Tudtuk, hogy a korábbi hetek eredményeiből nem szabad kiindulni, a BL-meccs mindig más. Már az első percekben látszott, hogy más felfogásban futballozik az ellenfél, mint Londonban. Az angolok próbáltak letámadni minket, az első öt-tíz percben emiatt pontatlanok voltunk, de idővel felhagytunk az előrevágott labdákkal, és volt türelmünk végigjátszani az akciókat. Megtaláltuk az üres területeket, szép gólokat szereztünk, és megérdemelten voltunk kétgólos előnnyel a szünetre.

– Mikor nyugodott meg?
– Az első gól sokat jelentett. Az egy nullás győzelem csalóka eredmény volt, de a mostani meccsen az első helyzetből rögtön betaláltunk, ami megnyugtatta a csapatot, utána sokkal okosabban kijátszottuk a helyzeteket, és megtaláltuk a rést a védelmük és a középpályássoruk mögött.

– A harmadik gól után a kezdőkörben összeszólalkozott Dele Allival és Erik Lamelával. Mi történt?
– Előtte egy hazaadásnál az egyik játékos belém szaladt, miután elrúgtam a labdát. Akkor volt egy kis összetűzés köztünk, a harmadik gólnál pedig teljesen felszabadultam, a meccs hevében megesnek az ilyen pillanatok, de a lefújás után mindenki sportszerű volt a másikkal.

– Milyen volt a lipcsei öltöző a lefújás után?
– Nem volt nagy ünneplés. Persze, jó volt a hangulat, és nemcsak a továbbjutás miatt, hanem azért is, mert a tavalyi döntőst búcsúztattuk, és teljesen megérdemelten.

– A koronavírus mennyire téma az öltözőben?
– Figyeltük a híreket, örültünk, hogy nézők előtt léptünk pályára, meglátjuk, milyen intézkedéseket vezetnek be a jövőben. Az öltözőben a meccsre koncentráltunk, de mindenki tudja, hogy vannak fontosabb dolgok az életben a futballnál.

A másik mérkőzésen az Atalanta az amúgy is meglévő háromgólos előnyéhez még egyet hozzátett, és Ilicic négy góljával idegenben is legyőzte a Valenciát a nézők nélkül megrendezett BL-nyolcaddöntőben, így az olasz csapat jutott a legjobb nyolc közé.

(Forrás: nemzetisport.hu. Fotó: Török Attila)

További híreink

Bale már az EB után visszavonulhat

Irányi Dániel

Kane eligazolna a Tottenham Hotspurtől

Irányi Dániel

Gulácsiról, új világrendről – kérdéseitekre válaszol Toroczkai László (videó)

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben