18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Bögréket hív vissza az IKEA, mert mérgezőek

Májkárosodást, termékenységi problémákat okozhat és akár az anyaméhben lévő magzatot is károsíthatják a szervezetbe jutó flatátok. Az Európai Unióban korlátozott a használata.

Termék neve:  TROLIGTVIS utazóbögre (IKEA)

Probléma jellege:  DBP (dibutil-ftalát) kioldódása

Az IKEA felelős vállalkozóként visszahívja a TROLIGTVIS utazóbögréit, mivel a terméktesztjük során az előírt határértéket meghaladó mértékben mértek dibutil-ftalát (DBP) kioldódást.

A termékek vételárát az IKEA a vásárlást igazoló blokk nélkül visszatéríti.

A Nébih és az IKEA arra kéri a vásárlókat, hogy aki „Made in India” jelölésű TROLIGTVIS utazópoharat vásárolt, ne használja azt.

A flatálok a műanyagiparban lágyítóként – széles körben – használt vegyületcsoport, amely hatással lehet többek közt a hormonrendszerre és a májra is.

(112.hu)

További híreink

Pest megyében is újraindulnak a közlekedési vizsgák

Dunai Tibor

Gulyás: pünkösd után érhetjük el az ötmillió első oltást

Varga Lilla

Kettős mércét alkalmaz az EU hazánkkal szemben

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen