22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Bomlásnak indult a Jobbik maradék része is- sötét szobákat, félelmet és a “híres jobbikos igazságérzetet” emlegetik

Különösebb botrány nélkül zajlott le a tisztújítás a Jobbikban, ami jól mutatja a szebb múltat megélt párt katasztrófális helyzetét, hiszen már annyi ember sem maradt, hogy leváltsák Jakabot, aki amúgy sem vezetője a pártnak- legalábbis Stummer János szerint.

Azok után, hogy a megsemmisítő választási vereség sokkolta a pártot, most nemi erőszak kísérlete miatt áll a bál a Jobbikban.

Ez utóbbiról Stummer természetesen úriember módjára feledkezett meg kongresszusi beszédében, de ettől függetlenül is tett érdekes állításokat a nagyot bukó békéscsabai politikus. Már önmagában is nagy eredmény, hogy Stummer el tudott indulni, 20% kell az ajánlásokból, az exképviselő ezt 20,08-cal múlta felül.

Több helyszíni forrásunk is (a sajtót kizárták a rendezvényről) megerősítette, hogy az egész tisztújító kongresszust gyászhangulat jellemezte, állítólag még a gluténmentes, kagylókrémes szendvicsekből is csak alig-alig fogyott.

Stummer előadásmódja olyan volt, mint amikor a részeg ember önmarcangolásba kezd, egyedül támasztva a pultot- jellemezte az egyik küldött.

Rögtön erős állítással kezdett, miszerint nem Jakab Péter a Jobbik igazi vezetője, vagyis nem ő volt a vezető az elmúlt két évben. Stummer ebből azt a következtetést vonja le, hogy Jakabot ezért nem is terheli felelősség.

“Kedves Péter, mondjuk ki, az utóbbi két évben nem te vezetted, nem te irányítottad ezt a pártot. Négy évvel ezelőtt azt írtad nekem, hogy beszélni tudsz, de vezetni nem, az utóbbi két évben pedig ezt az állításodat bizonyítottad be”

– fogalmaz beszédében, majd így fokozza töprengését:

“Elnökként te olyan embereknek adtad át a vezetés jogát, akik idővel élet-halál urainak képzelték magukat ebben a pártban, olyan embereknek adtál döntési jogkört, akik a közösség megkérdezése nélkül, többször az érintettek tiltakozása ellenére kötöttek megállapodásokat és paktumokat az egész közösség nevében”.

A mandátum nélkül maradt politikus azt is megállapította, hogy a Jobbik nagy bajban van.

“Kezdjük mondjuk ott, hogy végre egyenesen, nyíltan, őszintén kimondjuk: nagyon nagy bajban vagyunk

….rossz hangulat, sötét szobák, fenyegetések, retorziók, félelem van most sokakban.”

– folytatja.

“Család voltunk. És mi van most ennek a családnak a helyén? Levertség, kilátástalanság, harag, vádaskodás, bizalmatlanság”

– elmélkedik a bukott képviselő, akinek még egy kis moralizálás is belefért.

“Ébredjen fel végre az a híres jobbikos lelkiismeret és igazságérzet, és ne hagyjuk, hogy ez a párt ismét és sokadjára áldozatául essen néhányak kielégíthetetlen mandátuméhségének.”

A problémákra Stummer gyógyírként sajátmagát ajánlotta a tisztelt küldöttek figyelmébe, azóta már tudjuk, hogy őt még Jakabnál is rosszabb opcióként értékelték, mindösszesen 27 százalék körüli szavazataránnyal.

A szűkös parlamenti frakció és a jelentősen megcsappanó állami források miatt a Jobbiknál soha nem látott leépítés jön, a következő napokban több képviselő is ott hagyhatja a pártot.

 

 

További híreink

Hírklikk: öngyilkos lett Bogdán László, Cserdi polgármestere

Irányi Dániel

“Bosszútól rettegnek” a gyilkos rokonai Kislángon (videó)

Irányi Dániel

Orbán az amerikai-izraeli állásponton van és nem “Trianonozna”

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen