20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
BelföldHírek

Bravúros versenyzés – Valter Attila fehér trikós a Giron

A szombaton elkezdődött Giro d’Italia kedden már a negyedik szakasszal folytatódott, továbbra is két magyarral Valter Attilával és Dina Mártonnal.

A keddi szakaszon Parma városának elhagyása után már komoly emelkedőkkel találta szembe magát a mezőny, a versenyt a szakadó eső és a felázott aszfalt tovább bonyolította. A nap elején mind a két magyar a szökés mellett döntött. A Piacenza és Sestola közötti 190 kilométert Valter Attila a hatodik helyen teljesítette.

Valter ezzel összetettben az ötödik helyen áll,

a 25 év alattiak között pedig vezeti a Giro d’Italiát.

Ennek értelmében a következő szakaszon biztosan ő viseli a fiataloknak járó fehér trikót. Csapata a Groupama-FDJ eredetileg segítőként, kiegészítő csapattársként nevezte a háromhetes körversenyre, a mai szakasz után azonban egészen biztosan kiemeltként folytatja majd a küzdelmeket. 

Jóllehet még 17 szakasz hátra van, de teljesítményével Valter Attila az elmúlt évtizedek legnagyobb magyar sikerét érte el országúti kerékpárban.

 

További híreink

Kékbe borul az ország pénteken, az autizmus világnapján

Faragó Dániel

A katonákat is bevonják a kijárási tilalom fenntartásába

Varga Lilla

A pandémia elment, de a “Covid-típusú elhízás” velünk maradt a bezártság végeztével is

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben