35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
BelföldGazdaságHírek

Brutálisan megdrágul a diákhitel – a Mi Hazánk Ifjai tiltakozik

Drasztikusan megemelkedik a szabadon felhasználható diákhitel kamata – az indoklás szerint a háborús és a gazdasági helyzet miatt. 

A Diákhitel 1 kamata 1,99%-ról 4,99%-ra emelkedik, de sokat elmond a hazai hitelkonstrukciókról, hogy ez még mindig a legkedvezőbb felhasználású hitelezési lehetőség a piacon.

A változás a többi dráguláshoz hasonlóan július 1-től lép életbe, az ok ezúttal is a háború okozta válsághelyzet. Az extraprofitadó a bankokra, hitelezőkre nem terjed ki, így a diákszervezetek értetlenül állnak a döntés előtt tekintve, hogy a többlet teher viseléséből a kaszinók, a Facebook és a Magyarországon működő német autógyárak is kimaradtak.

“A Diákhitel 1-et, más néven a szabadon felhasználható diákhitelt évente akár több ezer fiatal is igénybeveszi, hiszen aki felnőttképzésre, vagy OKJ-ra jár és nem engedheti meg magának, hogy saját zsebből fizesse, annak nagy segítség ez a hitelforma.

Megjegyzendő, hogy a jogszabályok tiltják, hogy a Diákhitel kamatából üzleti haszon keletkezzen, illetve meg van határozva, hogy a diákhitelek kamatát fél évente emelhetik, de ezt legkésőbb az új kamat bevezetése előtt egy héttel kötelező napilapokban és a cég honlapján megjelentetni, ám a diakhitel.hu-n 4 nappal a hatálybalépés előtt csak egy becsillagozott apróbetűs részben olvasható.

Elfogadhatatlan, hogy amíg a 2023-as költségvetési törvényjavaslatban röpködnek a milliárdok például a közmédiára, addig megint a fiatalok terheit növelik” – reagál bejegyzésében a Mi Hazánk Ifjai.

(nyitókép:mti)

 

További híreink

Napirend előtt- a Jobbik cigányul beszélt, a Mi Hazánk megvédené a fehér civilizációt

Faragó Dániel

Autójában támadt egy nőre a szír férfi Budapesten

Szabó Norbert

Pénzbírságot kapott Dúró Dóra, amiért este futott

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben