5.4 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
BelföldHírek

Budapesten tüntettek a transzneműek

Az Aurórából indultak…

A transzneműek nem- és névváltoztatási jogáért szervezett tüntetést a Prizma közösség szombat délutánra, nagyjából százan vonultak az Aurórából a Kossuth térre -számol be az eseményről a 444.hu.

Pohl Zsófi, a demonstráció egyik szervezője szerint a kormány mondvacsinált indokokra hivatkozva közel másfél éve ellehetetleníti, hogy a transzneműek hivatalosan nemet váltsanak – „Magyarországon férfi és női nevek vannak, ezek között nincs átjárás.” Ha ma Magyarországon valaki férfinak születik, de nőként él, akkor sem változtathatja meg a nevét női névre és a személyi igazolványban a nemeként is férfi lesz feltüntetve. (Azaz Józsefből nem lesz a személyi igazolványban Júlia.)

„A transznők nők, a transzférfiak férfiak!” és „Kérem a nevem” skandálták a tüntetők miközben a nyolcadik kerületből a Parlamentig vonultak.

A családias vonulás békés hangulatát az egy-két autóból kikiabált buzizás sem törte meg-emeli ki a 444. (A tüntetők többsége “antifa” volt, a melegek többsége ugyanúgy nem volt kíváncsi erre, mint a Pride féle magamutogatásra.)

 

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben