35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
HírekSport

Chase Carey szerint nem áll le az F1-es szezont, ha egy pilóta koronavírusos lesz

Nem törölnek versenyt a Forma-1-ben akkor sem, ha egy pilóta lesz koronavírusos – jelentette ki a sorozatot irányító Chase Carey.

Az amerikai üzletember erről azok után beszélt, hogy az F1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media kedden közzétette a világjárvány miatt csak júliusban elrajtoló idény első nyolc versenyhétvégéjének dátumát.
A szezon március 15-én, Ausztráliában kezdődött volna, de a melbourne-i versenyt néhány órával a rajt előtt törölni kellett, mert a McLaren-csapat egyik tagjának pozitív lett a vírustesztje.

“Ha egyetlen személy akad, aki fertőzött, az nem vezet majd a futam törléséhez – jelentette ki Carey. – Az istállókat arra ösztönözzük, dolgozzanak ki eljárást arra az esetre, ha valakit karanténba kell helyezni és helyettesíteni kell.”

Hangsúlyozta: ha egy csapat nem tud elindulni az adott versenyen, attól azt még nem fogják törölni vagy elhalasztani.

“Amennyiben egy pilóta a fertőzött, a csapatoknak van tartalék pilótája” – fogalmazott Carey.

A tervek szerint a futamokat alapvetően nézők nélkül rendezik meg, a csapatok charterjáratokon utaznak egyik helyszínről a másikra, és a szurkolóktól, helyi lakosoktól elzárva szerepelnek majd. Carey megfogalmazása szerint “buborékban fognak tevékenykedni”.
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által is elfogadott naptár szerint július első két hétvégéjén az osztrák Spielbergben, a Red Bull Ringen két versenyt is rendeznek, majd a csapatok Magyarországra utaznak.
A július 19-i mogyoródi futam után két héttel Nagy-Britannia következik, Silverstone-ban szintén két egymást követő hétvégén versenyez a mezőny, amely aztán Spanyolországba, Belgiumba és Olaszországba látogat el szeptember elejéig.
A keddi közleményben hangsúlyozták, az elmúlt két hónapban a Forma-1 vezetése a FIA-val, a tíz csapattal, valamint a partnerekkel és az egyes országos illetékes hatóságaival együttműködve dolgozott azon, hogy elfogadjon egy olyan módosított naptárat, amely lehetőséget teremt a versenyek biztonságos megrendezésére. Hozzátették, a koronavírus-járvány nemzetközi jelenléte és terjedése miatt a további részletek, valamint a naptár fennmaradó részének kidolgozása a következő hetekben, várhatóan június végéig történhet meg, és a Liberty Media reményei szerint 15-18 futamra sor kerülhet a mostani idényben, amely decemberben érhet véget.

MTI

További híreink

Aggodalomra nincs ok – a majom, de már a tehénhimlő ellen is van vakcina

Faragó Dániel

Simán kisétált cigarettáért egy férfi a Pesti úti idősotthonban élő fertőzöttek közül

Dunai Tibor

Ég az erdő Budaörsön

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben