22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Cigány és “nem cigány” emberekről beszélt Novák Katalin a Cigány Nemzetiségi Diákkör kiskunhalasi megalakuló ünnepségén

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter az “LGBTQ-közösség” melletti kiállás, valamint a magyarországi zsidó reneszánsz és az “antiszemitizmus elleni küzdelem” méltatása után ezúttal a cigányságot karolta fel. Mi más feladata is lenne egy családokért felelős miniszternek?

Fotó: Facebook

“Esély, akarat, cselekvés. Ha ez a három dolog adott, akkor cigány és “nem cigány” emberek együtt erősebbek lehetnek”

– írta a miniszterasszony Facebook-oldalán. “Diversity is our strength” – a “Sokszínűség a mi erőnk”, mondja a nyugati világpolgár minden terrortámadás, merénylet és nemierőszak után. Úgy látszik ez magyar szabadfordításban az “együtt erősebbek lehetünk”.

Fotó: Facebook

Természetesen arra Novák Katalin kínosan ügyelt, még véletlenül se magyarokat mondjon, hiszen a balliberális nyelvezet már régen megtanította nekünk, hogy ebben az országban élnek a cigányok és a “nem cigányok”.

Egy kis akusztikus mulatós a közönség szórakoztatására – Fotó: Facebook

“Itt, Kiskunhalason az ünnepélyes keretek között megalakuló Cigány Nemzetiségi Diákkör tagjai elhatározták, hogy ezen elvek mentén teszik jobbá nemcsak a saját, hanem a társaik életét, jövőjét is. Örülök, hogy ma egy olyan kezdeményezés születésénél lehettem jelen, amely reményeim szerint hamarosan az egész országban elterjedhet”

– folytatódik Novák Katalin bejegyzése. Azt nem árulta el, hogy ő maga jelezte-e részvételi szándékát az alakuló ünnepségre, vagy kifejezetten őt hívták, mert látták rajta, hogy minden kisebbség sorsát szívén viseli.

Egy másik Facebook-bejegyzésből az is kiderült, a helyi cigányokat az önkormányzat még a döntésekbe is bevonja. Az alpolgármester elmondása szerint

a diákkör tagjaival folyamatosan egyeztetnek és bevonják őket a helyi döntésekbe, hogy olyan fejlesztések valósuljanak meg, amelyek valóban az ő érdekeiket, jövőjüket szolgálják.

Kiemelt képünkön Novák Katalin a cigányzászló előtt beszédet tart, forrás: Facebook

További híreink

Minden Forma-1-es csapat gyárában egészségügyi felszerelések készülnek

Dunai Tibor

Csak a Mi Hazánk szavazott a rekordszámú alpolgármesteri kinevezés ellen Újbudán

Szabó Norbert

Egy kamionos zúzta össze a villamos oldalát Budapesten

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen